2005-09-19
今晚一家去食飯BOOK左檯去到都要等左陣先有位叫左醉雞,炒四季豆,雞絲粉皮,糖醋班塊,咸肉津白,小籠包同擔擔麵醉雞~肉好厚但唔滑,雞皮肥膏好多,個人麻麻地鍾意,勝在好香酒味但一D都唔苦炒四季豆~炒得好油,但一齊炒既肉碎混左蝦米粒好香好好味,媽咪食到唔停得口雞絲粉皮~是日特價菜,粉皮好滑,麻醬幾香,但個人都係覺得第一次食既麻醬好味D,呢兩次食都係麻麻地鍾意糖醋班塊~班塊大大件而且份量不少,包住班塊既麵粉皮唔厚,甜酸味O岩O岩好,連埋雜豆食好正,忍唔住食左好多咸肉津白~賣相幾好不過味道普通左D,咸肉真係好鹹,一件起兩件止,講真如果想菜既話我建議叫奶油津白抵D,多幾件咸肉貴左15蚊,唔抵小籠包~皮厚左D而且一夾即係穿左,汁全部漏左出黎,比起上星期去深圳既鼎泰豐還要差,可惜擔擔麵~麵質仍然係好好,叫左唔辣加重麻醬,可惜最後麻醬都係唔夠因為係假期要加一味道比起第一次差左好多不過前菜魚皮花生真係好好食
BOOK左檯去到都要等左陣先有位
因為係假期要加一