2020-11-28 48 瀏覽
見有一段時間冇食韓國嘢,又經開觀塘觀點中心就走咗去【小火焰韓式咖啡廳】試下韓國餐。😍Order咗甜薯咖哩蘑菇雞翼飯、溫泉蛋野菜牛肉蕃茄湯,另加配脆香牛油雞翼、甜辣韓式炸雞、同埋3.6牛乳奶凍,飲品叫咗紅柚荔枝梳打及熱蜂蜜紅棗茶。😋甜薯咖哩蘑菇雞翼飯,咖哩甜甜地好好味,配埋薯仔係一流之選,估唔到蘑菇都原來好親咖哩。另外雞翼就好入味,用特別嘅醃料整過,成碟飯都值得推介。😋溫泉蛋野菜牛肉蕃茄湯就必食之選,食完個人會暖笠笠,番茄控嘅朋友一定要試。😋牛油雞翼就香脆可口,甜辣韓式炸雞就好有韓國風味,甜甜辣辣又香脆,最緊要雞肉又嫩,正。😋3.6牛乳奶凍就真係要再嚟食,因為甜品好滑而且甜度適中最啱我食。紅柚荔枝梳打絕對係打卡之選,杯連玻璃樽倒插一齊上,最緊要食完炸雞飲返啖梳打 ,成個人滿足曬!🥰