2022-09-20
因為要拎iPhone 比女神所以又約到佢食飯😎K11 呢間ATUM 都是本人bookmark咗好耐擺定喺袋嘅餐廳之一。餐廳裝修簡單得嚟有格調,星期六天氣尚可,午餐時段有自然光,幾舒服😌坐低無耐店員就拎咗個餐包籃比我哋,係烘熱過香脆嘅法包🥖👉🏻無花果沙律・軟芝士・士多啤梨・風乾火腿Fig salad • Burrata Cheese • Strawberry • Parma Ham前菜叫咗個沙律,擺盤靚仔,無花果同埋士多啤梨清胃,鹹香嘅Parma Ham配微酸嘅Burrata Cheese ,醒胃👉🏻煎鴨胸・黑醋栗子・栗子洋薏米Pan tried Duck Breast • Chestnut with Balsamic • Chestnut Pearl Barley用洋薏米同埋栗子取代咗飯,口感特別。鴨胸煎得啱啱好,咬落Juicy帶鴨肉本身嘅油香。一👉🏻蜜柚・開心果・柚子楓糖花腩肉Mandarin • Pistachio • Yuzu & Maple Syrup Pork Belly豬腩肉肉質腍身,切成小件,入口即溶,用蜜柑做配搭,加上豬皮搽咗柚子楓糖,甜甜地中和返油膩感。👉🏻鹹蛋黃・豆
坐低無耐店員就拎咗個餐包籃比我哋,係烘熱過香脆嘅法包🥖
👉🏻無花果沙律・軟芝士・士多啤梨・風乾火腿
👉🏻煎鴨胸・黑醋栗子・栗子洋薏米
👉🏻蜜柚・開心果・柚子楓糖花腩肉
👉🏻鹹蛋黃・豆腐雪糕・黑糖腐皮・西米脆片
Salted Egg Yolk • Ice Cream • Tofu Ice Cream • Brown Sugar Bean Curd Crisp • Sago Crisp
擺款都係非常之精緻,鹹蛋雪糕鹹蛋嘅味道同奶味幾Balance,感覺有少少似食緊奶黃月餅,用腐皮同西米做成嘅脆片十分脆口,有少少魚皮。
👉🏻竹炭鮮奶咖啡
Charcoal Latte
唔單止賣相靚,飲落仲好順滑
食緊嘅時候,不斷見到周圍都係食緊佢哋嘅afternoon tea set,睇嚟又有藉口下次再約過嚟食😌