2022-10-30
📍石門-金石壽司 @kinsekisushi 好耐冇食過有質素又高性價比嘅日本料理啦🥹🥹🧡今次就試咗位於石門嘅金石壽司😋😋覺得無論食物質素定係店員服務態度都好好♪( ´θ`)ノ!推介推介🐟鯛魚海膽卷 海膽吖海膽吖🥹🥹今次試咗佢哋signature嘅鯛魚海膽卷!首先海膽味道好鮮甜 而且鯛魚口感爽滑(●°u°●) 」師傅再將兩者捲埋一齊 層次感滿滿!💕🐡燒雞泡魚乾唔知點解自己喺屋企整整極都冇餐廳咁好食🤣🤣雞泡魚乾燒到好香口 係啱啱好嘅感覺(●°u°●) 」脆脆地又唔會太濃 火候一定好難掌握🥹餸酒小食一流🐚石垣貝刺身第一次食石垣貝😍直接愛上!首先石垣貝刺身一到咗師傅即刻叫我要快啲食 如果唔食就會好快林!我影完呢幅相都急急腳食🐾🐾係超級爽口同埋鮮甜 鍾意食貝類嘅朋友一定要試!🐠秋刀魚刺身 (半條)終於嚟到我朝思暮想嘅秋刀魚😍😍🫶🏼黎到10月一定係食秋刀魚嘅季節 我覺得而家食簡直係啱啱好 又唔會太瘦肥肥地好正!💕🐟師傅好貼心咁準備咗薑蔥豉油 點落去 簡直係直接提升左秋刀魚原本嘅鮮味(●°u°●) 」同埋你睇吓幅相 擺盤簡直一百分😋btw 因為我自己一個去食 所以就叫咗半條 如果同朋友去食建
🐟鯛魚海膽卷
🐡燒雞泡魚乾
🐚石垣貝刺身
🐠秋刀魚刺身 (半條)
終於嚟到我朝思暮想嘅秋刀魚😍😍🫶🏼黎到10月一定係食秋刀魚嘅季節 我覺得而家食簡直係啱啱好 又唔會太瘦肥肥地好正!💕🐟師傅好貼心咁準備咗薑蔥豉油 點落去 簡直係直接提升左秋刀魚原本嘅鮮味(●°u°●) 」同埋你睇吓幅相 擺盤簡直一百分😋btw 因為我自己一個去食 所以就叫咗半條 如果同朋友去食建議大家可以食原條!
🐚磯煮鮑魚
第一次食磯煮鮑魚 完全冇諗過會咁好食😋我諗師傅應該炆咗好耐 因為超級入味 簡直係流晒口水(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)一定會再食hehe🧡
🍣海膽壽司
食完第一味鯛魚卷海膽之後真係完全唔夠喉 所以就再order咗件海膽壽司🧡🧡🫶🏼聽師傅講呢一件海膽壽司係用咗加拿大海膽 我覺得味道唔會比起日本海膽遜色💕反而鮮味更加出!食完心入邊嘅台詞: 好幸福🥹🥹好滿足吖!
🍣三文魚籽壽司
講到我最愛嘅壽司一定係三文魚籽🤓🤓唔知道你哋以前細個會唔會好憎食三文魚籽 因為好腥😂😂但係我大個咗之後一試難忘!簡直係離唔開三文魚籽!好鮮 好有三文魚油香!(●°u°●) 」同埋重點係!之前食過啲比較質素差嘅壽司舖嘅三文魚籽係超難食 但係依間嘅一食就知來貨一定唔平 必食!
🍫朱古力心太軟
嚟到最後一定要畫上一個完美嘅句號。🤣所以就叫咗朱古力心太軟!未到絕對唔會話佢都好甜 而且啱啱焗起熱辣辣好正 冬天食幸福感滿滿🍻
📍金石壽司🍣
地址: 沙田石門安群街3號京瑞廣場1期地下G30A號舖
(如果你哋搵唔到佢直頭喺傑志球場對面⚽️)
—————————-
#gluttonlifecafe #gluttonlife石門
#石門 #hkfoodie #yummy #food #cafe #hkcafe #hkfood #hkgoodblogger #chill #hotdog #dogfriendlyhkrestaurant