2020-11-11
早排喺IG整咗個投票問大家想睇咩食評 結果最多人投泰國菜🇹🇭 而且發現原來我咁耐以來都未出過泰國菜嘅食評🙈 咁就介紹呢間我最近食嘅餐廳 之前bookmark左好耐 環境打卡好靚👍🏻~~✌🏻二人套餐 $498呢個二人套餐都幾豐富🤩有一個沙律 一個小食 兩個主菜 同埋炒菜 另外包兩杯飲品 我哋就揀咗呢幾款.🥗Pad Thai salad呢個沙律材料主要有芽菜 碌柚 豆乾 同埋芒果乾芽菜咬落好多汁🤤 食落好清新 味道酸酸甜甜 作為前菜好開胃😋.🍲冬陰功湯份量都幾大碗 而且好足料🤩 有一隻大頭蝦 但肉質偏梅 都係攞嚟調味另外有好多蔬菜 有草菇 芹菜 蕃茄🍅 加咗蕃茄令個湯酸味更加出 而且飲落好natural🤩整體唔算好辣.🌶參巴惹味卜卜蜆呢個好有驚喜超級好食😆啲蜆好大隻食落好新鮮 一啲沙都冇👍🏻香辣醬汁味道好惹味 令我食到唔停口🤪.🐔天多尼烤雞• 青咖喱上枱有啲嚇親 因為個烤雞係紫色🤭 雞肉食落普通啲唔算話係好鞋 不過不失但個咖喱就好好食😬 偏稠身味道夠辣 椰汁味重 重點係好多配料🤩 有薯仔 邊豆 秋葵 全部蔬菜都好新鮮 中和返咖喱嘅膩👍🏻另外就可以揀一個配菜 我哋就要咗手抓薄餅 新鮮熱辣辣上
✌🏻二人套餐 $498
🥗Pad Thai salad
🍲冬陰功湯
🌶參巴惹味卜卜蜆
呢個好有驚喜超級好食😆
啲蜆好大隻食落好新鮮 一啲沙都冇👍🏻
香辣醬汁味道好惹味 令我食到唔停口🤪
🐔天多尼烤雞• 青咖喱
另外就可以揀一個配菜 我哋就要咗手抓薄餅 新鮮熱辣辣上枱 薄餅好酥化 掂咖喱食好正😆
🥬豆醬炒通菜
食到呢度已經好飽 但個炒菜都好好食停唔到口最後清晒🤪 通菜爽口多汁 配一個簡簡單單嘅豆醬 好味😋
🥤青檸梳打
跟餐包兩杯梳打呢個就麻麻哋 味道偏淡 冇咩青檸味☹️