2019-07-07 2355 瀏覽
午餐時間經過呢間餐廳,見到幾多人食,坐滿晒咁,已經食過午餐所以決定下午茶再嚟試吓。下午茶時間冇咩人食,行入去就有位坐,其實靜靜地幾舒服。下午茶餐牌幾吸引,淨係睇個菜名已經覺得唔簡單同好好食。餐廳環境好日系又簡約。連茶都特別過人,咁特別都只係$32!我哋叫兩份下午茶:豆乳枝豆豚肉冷烏冬柚子合鴨冷蕎麥麵下午茶跟日本玄米煎茶一杯。先黎柚子合鴨冷蕎麥麵👇🏻賣相好得👍🏻超精緻!😍靚到以為自己去咗高級餐廳食日本菜。柚子味好清新好好味,最岩夏天食!好食到停唔到,鴨胸肉又夠滑!不過份量得好少,一人食得個兩啖就冇晒lu。再黎豆乳枝豆豚肉冷烏冬👇🏻賣相一樣咁靚😍食完柚子味先食佢會覺得佢清淡咗啲,同埋個汁唔夠凍,只係室溫咁,食落好古怪,會扣左分。豚肉都好食既,有調過味。其實都好味,不過有比較之下柚子味個碟好食好多。起碼夠凍先!份量一樣咁細碟。食完兩碟好好味嘅蕎麥面同埋烏冬,到喉唔到肺咁,一於叫多個甜品食下。我哋叫咗個番石榴愛芒雪葩👇🏻$58佢聲稱呢個係自家製嘅雪葩,好香甜,真係食得到番石榴同芒果味!下面仲有幾粒綠茶同紅豆啫喱。又係細細杯。一間好食,食物好精緻,但係食唔飽嘅餐廳。收我呢個價錢,係有啲高級嘅。不

連茶都特別過人,咁特別都只係$32!

我哋叫兩份下午茶:
柚子合鴨冷蕎麥麵
下午茶跟日本玄米煎茶一杯。
日本玄米煎茶

先黎柚子合鴨冷蕎麥麵👇🏻

再黎豆乳枝豆豚肉冷烏冬👇🏻
份量一樣咁細碟。

我哋叫咗個番石榴愛芒雪葩👇🏻$58
番石榴愛芒雪葩
一間好食,食物好精緻,但係食唔飽嘅餐廳。收我呢個價錢,係有啲高級嘅。不過食物質素係有水準既!雖然係貴但值得一試。
2019-06-29
番石榴愛芒雪葩