餅店競爭激烈,許多時候都要靠一些特色才可以突圍而出,而聽朋友提過甜藝家係頗高質素既店舖 尤其有Tony Wong名氣加持,所以打算買盒比日本返香港朋友試試旺角店位於Moko 店舖頗光亮,裝修光鮮,店內貨品陳列得井井有條,可以清晰地看到有那些禮盒和餅乾🍪 種類繁多,而且每一款感覺相當吸引,價錢亦明確標示 如果你好似我咁花多眼亂,可以請熱情的店員給你試食,試完你就自然能簡選到心水朋友是蝴蝶酥愛好者,所以我簡了這盒蝶之花,用銀色鐵盒裝住更顯昂貴及令其耐脆度加強,一打開牛油紙,那陣牛油香氣撲鼻而來,每塊蝴蝶酥都經過打扮,其中有一塊珍寶蝴蝶酥絕對係打卡既道具,蝴蝶酥加上白朱古力,放上閃閃糖珠同花花裝飾品,色彩繽紛,而蝴蝶酥唔係得個樣,食落同樣吸引,口感酥脆香濃,不只死甜,一口接一口地吃,完全是視覺與味覺享受既藝術級美食另外我簡了袋裝的雲呢拿脆米曲奇,價錢不算太貴$76 ,份量都幾多,咬落很酥脆,有牛油香 淡淡雲呢拿味,脆米讓曲奇變得好香口,不會過甜,配上一杯熱茶或者熱咖啡一併吃就剛剛好 甜品大師Tony Wong改其店名為「甜藝家」當你光顧後就明白店如其名,每件甜品就好似藝術品咁,令人花多眼亂,

甜品大師Tony Wong改其店名為「甜藝家」當你光顧後就明白店如其名,每件甜品就好似藝術品咁,令人花多眼亂,目不暇給,而且不捨得放進口品嚐