2017-02-17
今晚去了間精緻既台式火鍋店!店的位置前身是豪火鍋,店內裝修基本上沒變,所以坐得幾舒服!店員反應幾快,又有禮貌!正價時段$268/位,而優惠時段$248/位;另加每位$10醬料及加一收費!前菜/火鍋配料/冇酒精飲品可以冇限追加,其他都是以人頭計既分量!不過,其實唔叫追加配料都夠飽!人頭計的食物真的不錯!先叫了紅燒牛肉鍋,牛腩有成十件,味道不錯,先食牛腩⋯⋯之後再加湯打邊爐!超長響羚,真的食一件已夠皮!肥牛樣子已對板,水準不錯!仲有蝦丸墨魚丸,內有芝士,又幾彈牙,而牛丸也好味!最正是果條長方形,黑媽媽既墨汁鳥結糖,超彈牙,內有些軟骨,好似雞軟骨般,勁好味!而餃子就麻麻,因為有我不喜歡既黑松露!追加配料,最正可以選半分或一分,啱晒人少少的我們!有得叫超長蟹柳,有人心心眼;較特別的是沙茶牛肉,味道勁似早餐既沙爹牛肉麵既牛肉;而蔬菜洗得好乾淨,正!而飲品方便,樣子超級呃like,試了幾款也不錯,至少比起坊間既罐裝飲品,哩度來得較特別!2小時用餐時間,真係可以慢慢食!
不過,其實唔叫追加配料都夠飽!
人頭計的食物真的不錯!
超長響羚,真的食一件已夠皮!
肥牛樣子已對板,水準不錯!
而餃子就麻麻,因為有我不喜歡既黑松露!
2小時用餐時間,真係可以慢慢食!