CHUTNEY

2024-03-27 28 瀏覽
中環區想食印度菜就比呢間精緻餐廳吸引左❤️ 環境係精緻皇宮咁 坐窗邊仲可以望住中館同半山街景!.|Papad前菜係薄脆餅 有芒果醬 薄荷醬 同紅菜頭❤️ 我最鐘意係芒果~ 另外兩款就比較重香料味😗.|Sarson Malai Jheenga芥末煮蝦 反而唔覺好重芥末味 而係好香既牛油😆 蝦隻隻都好大隻🦐.|Raj Kachori 球形雜錦脆餅 配薄荷酸辣醬 羅望子醬 乳酪醬 非常特別既傳統菜式~脆餅入面係好多生果粒 蘋果粒 外面重口味但入面好清新😉.|Chutney Butter Chicken用本地黃油雞 雞肉嫩滑好食~ 入面仲用到松露乳酪 所以除左濃郁香甜又有風味既咖哩味 仲多左一陣松露香氣.|Truffle Cheese Naan 配合有松露既butter chicken 我地叫埋松露芝士既Naan 雙重滋味😆 Naan外層酥腕 入面有啲煙韌 口感好正.|Sweet of the day 係開心果口味雪糕 除左開心果味 更濃郁既係甜辛既香料茶味 食到有小豆蔻同玉桂~ .|Chutney's Iced Tea石榴係平時好少見既口味 酸酸甜甜 好開胃😆.|Mango Lassi 次次見到
|Papad
|Sarson Malai Jheenga