2022-08-16
今日同朋友黎到哩間bookmark 已久既餐廳食下午茶☕️餐廳環境寬敞,天花板有向四周伸展既樹枝,放上黑白桌椅,設計簡約型格。餐牌上有好多好有特色既菜式可以選擇,而且哩到既下午茶超精緻,好適合打卡📸️🔸紫菜海螺·燒青蔥·生蠔飯 $198估唔到哩個生蠔飯入口竟然咁有驚喜❗️紫菜海螺鮮甜爽彈,燒青蔥大條香口,新鮮既生蠔切細混合係意大利飯之中,煮得相當creamy富奶香,好食推介👍🏻❣️下午茶 $438 / 兩位用下午茶包括24件鹹點及甜點+2件鬆餅 🔺鹹點及甜點賣相精緻,被放於白盤上,最貼心既地方係可以係盤上寫字✍🏻真係好適合同朋友黎慶祝生日🎂🔸鬆餅超鍾意哩到既鬆餅,唔止大件唔會乾,而且入口充滿牛油香,另配有cream及士多啤梨果醬,兩款都好好味💗🔸咸點鵝肝凍吞拿魚撻三文魚卷魚生枝豆撻Cream cheese漢堡包Parma ham cream cheese球法式蕃茄cream cheese三文治下午茶入面既餐點每日都唔同,而且唔係每款都有兩件,所以有時要同朋友share,一齊試多啲唔同既口味~咸點入面我最鍾意鵝肝凍,入口味道濃郁,上面加上檸檬醬,能夠解膩,而Parma ham cream che
🔸紫菜海螺·燒青蔥·生蠔飯 $198
魚生枝豆撻
Cream cheese漢堡包
Parma ham cream cheese球
法式蕃茄cream cheese三文治
咸點入面我最鍾意鵝肝凍,入口味道濃郁,上面加上檸檬醬,能夠解膩,而Parma ham cream cheese球亦咸香好食~
🔸甜點
朱古力泡芙
藍莓芝士泡芙
朱古力芝士泡芙
四色馬卡龍
甜點亦有好多唔同款式,朱古力泡芙香甜好食,藍莓芝士及朱古力芝士味既泡芙亦好特別;馬卡龍口感輕盈,甜度適中~
🔺下午茶會包2杯餐牌上coffee and tea既飲品~
☕️冧酒咖啡 $48
冧酒咖啡係出面真係比較少見,冧酒味道香甜,咖啡微帶甘苦,入口香甜又回甘,非常特別。
🍵有機雜莓果茶 $48
雜莓果茶需要先等待浸泡3分鐘,入口味道酸酸甜甜,配上下午茶剛好能夠解膩,飲完仲可以再加水,非常貼心💕
整體黎講,餐廳環境簡約舒適,主食有質素,下午茶好岩打卡及慶祝,大家想同朋友慶祝生日或節日,哩到都係一個唔錯既選擇~