2024-08-13
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯原來尖沙咀K11 MUSEA開左首家匯聚了浙、京、滬、粵地道美食的中菜餐廳!一間餐廳有多種菜式可以選擇,而且環境猶如其名,華麗奢華高雅!菜式都非常精緻!冰沙酸梅聖女果非常推薦嘅前菜,唔會太甜都唔會太酸,而且仲有冰鎮效果,好睇又好食呀,而且非常開胃雲南羊肚菌赤肉燉老火湯身為香港人一定唔少得要飲老火湯呢一碗老火湯菌味濃郁香味醇厚飲落真係好滋補蜜汁火焰豚肉叉燒皇第一次咁樣食叉燒掛係到加上玫瑰露真係有淡淡花香一邊燒一邊聞到已經流晒口水而且叉燒上碟時微溫,焦脆同軟腍堂蒸香茅九節蝦上菜前用蒸爐將香茅香氣加入蝦中鮮味十足層次提升黑豚肉餅蒸蟹真係好難得肉餅都整得咁好食肉餅肥瘦適中而且入邊有蟹嘅鮮味鐵板小籠包與一般小籠包不同因為用鐵板上小籠包夠熱而且底部夠脆,口感滿分黃金煎堆成個煎堆比我塊面仲大即刻攞嚟打咗卡先然後會展開一片片非常之煙靭又加咗芝麻好香如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ 金枝玉葉 (尖沙咀)尖沙咀梳士巴利道18號Victoria D
冰沙酸梅聖女果
蜜汁火焰豚肉叉燒皇
第一次咁樣食叉燒
掛係到加上玫瑰露真係有淡淡花香
一邊燒一邊聞到已經流晒口水
而且叉燒上碟時微溫,焦脆同軟腍
堂蒸香茅九節蝦
而且入邊有蟹嘅鮮味
鐵板小籠包
與一般小籠包不同
因為用鐵板上小籠包夠熱
而且底部夠脆,口感滿分
黃金煎堆
成個煎堆比我塊面仲大
即刻攞嚟打咗卡先
然後會展開一片片
非常之煙靭又加咗芝麻好香
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
金枝玉葉 (尖沙咀)
尖沙咀梳士巴利道18號Victoria Dockside K11 Musea 4樓401號舖