2024-07-14
.⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯Chef’s 第四間分店進駐黃竹坑the southside 之前食過佢哋,其他分店都覺得唔錯,但係黃竹坑分店個設計同環境更加特別同有新意,而且佔地3000尺,坐得更加舒服同埋有氣氛雖然佢哋嘅菜單選擇好多,但係今次過嚟係有海鮮亮點既雜錦海鮮拼盤吸引咗我,當中包括半隻波士頓龍蝦,生蠔,帶子,青口,蜆,海蝦及八爪魚,而且有六款精彩醬汁配搭另外前菜方面分別揀咗西班牙風味烤八爪魚,配搭薯仔同蕃茄,口味豐富又覺得健康另外亦選擇咗一個海鮮嘅前菜,南美式酸辣醃製海鮮,包括八爪魚,帶子及海蝦,味道惹味又左鮮味主菜選擇咗焗龍蝦芝士通心粉,芝味濃郁,同龍蝦配搭梗係一流!甜品當然唔好錯過依個拖肥布丁,配搭雲呢拿意式雪糕,蜂巢糖脆,味道甜蜜濃郁,濃郁焦糖蛋糕口感,味道係比較甜,不過我自己係幾鍾意😊如果唔想錯過其他好介紹,記得follow我呀😘多謝大家!!!你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️ ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯ CHEF’s CUTs (黃竹坑)黃竹坑香葉道11號THE SOUTHSIDE 2樓229-230號舖 ⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
主菜選擇咗焗龍蝦芝士通心粉,芝味濃郁,同龍蝦配搭梗係一流!
甜品當然唔好錯過
你嘅支持就係我嘅動力!記得點讚❤️
⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯♡⋯⋯⋯ ♡⋯⋯⋯♡⋯
CHEF’s CUTs (黃竹坑)
佢