🌸🌸估唔到食火鍋都可以打卡,呢間好粉紅粉紅嘅餐廳 間台式火鍋放題店。雖然仲係冇得去台灣,但呢間台式火鍋店完全提醒你別忘了 家鄉的味道🐮有4個set ,我地揀左set b,120分鐘澳洲極上m7。 🍲除左晚市放題 佢地都有午市60分鐘定量火鍋,星期一至五12:00-17:00供應🍲湯底有9款選擇,揀左壽喜燒同台灣藥膳當歸湯。兩款湯底都好夠味,一上枱當歸湯好香藥膳味,入面仲有好多蟲草花,感覺非常補身。加湯後都仲係保持到湯味。非常推薦🐮套餐有5種肉揀,推薦極上m7牛,牛味香濃,都夠嫩。羊肉卷都好嫩滑。餐廳仲有宮崎牛賣,宮崎牛油脂平均,入口半溶。🥢除左肉,配粒款式好多,可以係自助區夾同qr 落單,有各種丸,蔬菜。比較特別係有排骨酥、甜不辣同米血糕,係家鄉嘅味道。🥢仲有好多小食可以order, 全部都係小量咁order,唔駛驚太飽,我地差唔多試晒咁多款小食。最推薦係麻辣鴨血,鴨血好滑,麻辣味香而不嗆口。另外鹽酥雞同蝦捲都好出色🧋除左小食夠晒台式,飲品都好台式,有差唔多成廿款飲品,有得揀少甜少冰,十足平時三十蚊杯嗰d。鳳梨綠茶好清新,啱晒食邊爐飲🍨甜品種類都好多,估唔到仲有雪糕窩夫,有朱古力味同雲

另外鹽酥雞同蝦捲都好出色

🍨甜品種類都好多,估唔到仲有雪糕窩夫,有朱古力味同雲喱拿味。另外仲試左檸檬愛玉凍,味道好fresh。甜品好正,後來先發現原來餐廳台式甜品放題,下次可以黎試下!
每人仲有一盒movenpick 雪糕,最正係有咖啡味,咖啡超濃郁仲有chips.