2021-03-08 157 瀏覽
自從咖啡灣開左係粉嶺中心,我差唔多一星期兩至三日都去食lunch 或食下午茶。餐牌款式多元化,有小食、意大利粉、飯類、沙律、湯、漢堡、窩夫、飲品,飲品超級多款選擇,有花茶、咖啡、手工搖茶、藍碟花特飲、奶蓋等等,款式非常吸引。牛油香草煮蜆-好大碗,濃濃的牛油香草味,蜆份量好多,用上新鮮蜆,蜆處理得很好,沒有沙,蜆肉粒粒飽滿,沒有臭味,好鮮甜。U.F.O(小食併餅)-有薯條、炸魚、炸墨魚、炸紫薯波、炸雞翼、沙律菜,炸物新鮮熱辣辣炸起,炸魚好大件,肉魚厚身,好嫩滑,薯條用上粗薯條,份量很足,非常豐富。紅豆綠茶雪糕窩夫-每次都會必點窩夫,窩夫可以選擇半份或全份,由於我地只有兩個人,所以只點了半份,份量剛剛好,窩夫賣相吸引,窩夫外脆內軟,很香蛋味,紅豆不會過甜,紅豆夠多,配上抹茶雪糕,不錯呢!期間限定-蜜桃荔枝水果茶-蜜桃與荔枝味道夾,好清甜

期間限定-蜜桃荔枝水果茶-蜜桃與荔枝味道夾,好清甜