2021-03-10
飯堂有人會覺得係貶意,但在於我嚟講,係等同公司嘅Canteen,抵食大件又可以成日去。約咗朋友去流水響Hea行,行完流水響之後都差不多兩點,咁就食埋晏先出返九龍,朋友就話粉嶺中心有間餐廳係佢成日食,於是就帶咗我去。去到原來係咖啡灣,其實之前喺將軍澳都有間分店都食過一次,之前都覺得佢哋嘅嘢係幾好味。今次我哋點咗兩個個意粉,分別係軟殼蟹黑松露忌廉意粉、墨汁帶子意粉、黑白松露香濃蘑菇湯同埋玫桂山雞翼。開頭見到玫桂山雞翼呢個名,只係諗到玫瑰花嘅味道,完全諗唔到完來仲有桂花味,玫瑰同桂花兩款嘅味道真係好特別,但可惜第三隻味食唔出係咩味。個黑白松露香濃蘑菇湯,超香嘅黑松露味道,但又唔會蓋過咗蘑菇味,一流!而軟殼蟹黑松露忌廉意粉好蟹菇,啱哂我口味,而朋友嗰碟墨汁帶子意粉我就無試到,但見朋友清哂成碟,我估計應該都係好味。食咁多嘢埋單都只係$350,每人都係百幾蚊,抵食!
食咁多嘢埋單都只係$350,每人都係百幾蚊,抵食!