2019-01-29 449 瀏覽
唉一言難盡見到上也苦網有團購,又未試過,所以咪試下囉。雖然團購後出現了很多麻煩問題,既然不能退,唯有焗住去啦,最多下次唔好咁笨7上網團購😂😂😂苦過dee dee(請注意👇)拿了團購票,就致電店舖book位,點知原來唔接受訂枱,還要帶蛋糕去,要收一百蚊切餅費。唉,唔買都買左飛喇,唯有肉隨砧板上😢😢所以我們早了半個鐘去到店舖等枱。等了約15mins到就有枱,都算很快,也算幸運✌✌✌因為團購票,所以坐低即刻問用唔用得,有什麼規定,就是只可點選餐牌上的單品,套餐是不接受這優惠,還有本來諗住叫北京烤鴨(原來這分店是沒有的哦)請注意喇👆首先我們開了壺鐵觀音,店配上兩碟小吃,兩碟小吃味道都可以因為fd有些未放工,所以我們太肚餓,便叫了一個雙併冷盆(花雕醉🐔,水晶肴🍖)醉🐔和肴肉都沒什麼問題,醉雞都很重酒味,啲雞夠滑,不過以上海菜嚟講這些冷盤好少話唔好食差不多到齊人,我們就點了例牌酸辣湯,松子🐠,小籠包,紅燒元蹄,紅油炒手,肉絲兩面黃,招牌炒飯,素願新嚐,翅湯瑤柱浸腍白菜,和尚戴帽(跟手工餅或 叉子燒餅)醜🌶湯,不會太酸,不會超辣,湯料同普通酸辣湯用料差不多,沒有太大驚喜,如果唔食得辣就不要選擇,因為
唉一言難盡

(請注意👇)

首先我們開了壺鐵觀音,店配上兩碟小吃,兩碟小吃味道都可以
因為fd有些未放工,所以我們太肚餓
,便叫了一個雙併冷盆(花雕醉🐔,水晶肴🍖)

醜🌶湯,不會太酸,不會超辣,湯料同普通酸辣湯用料差不多,沒有太大驚喜,如果唔食得辣就不要選擇,因為都算偏辣

松子🐠,炸得不會太乾身,魚肉都非常嫩滑,這個👍👍

紅油炒手就麻麻地喇,菜肉雲吞加汁,hea了點😅

紅燒元蹄非常出色,炆得夠淋,肉質嫩滑,啲皮超淋,超入味。而且還切好晒,有好有唔好啦。因為有些人喜歡成隻上,自己切,但我們就沒什麼問題,最緊要好食,況且切好左個賣相都唔差吖,還有幾棵菜伴碟😋😋😋

肉絲兩面黃和招牌炒飯都很好,尤其是個炒飯,飯上佈滿了一大堆🦀籽,又夠鑊氣,正

素願新嘗,都很好食,因為很多配料,菜,菇,豆,栗米心,而且啲配菜真是非常入味,加上點點粉絲索汁,還有另一款加推,就是和尚戴帽,兩個名都很特別😁😁😁,和尚戴🎩,用了芽菜,冬菇絲,炒絲,將個餅夾住嚟食,感覺都唔錯嫁。喜歡食素可以試試哦!

哈哈😄,終於到小籠包喇,同好多大型店差不多🤔🤔🤔

最後個菜唔講喇,普通浸菜一個😜😜,環境超級好,坐得舒服。服務態度就因人而異,我都睇過很多食評說服務態度惡劣,咁我覺得有兩三個都唔錯,咁係有啲惡劣,不過又未至於超差,無法啦。咁大個場得幾個員工,一定忙著,心情唔好面黑黑,我都理解。

最後總結,如果想食正宗上海菜就唔好諗喇,係咪真係值米🐷年就。。。。自己試過就知😂😂😂

還有提醒大家,如果揸車嚟,又同時團購卷必須注意,因必須要留起2百元日後用,再比二百元去為賬單消費,才可有停車場免費。所以呢,為左一餐飯,麻煩都呢!

真係好耐未🐷過,正好快🐷年,就豪一餐,因為購了千8元,但無野想叫,那幾十蚊就當服務費豪比佢,反正唔🐷都🐷左

Ps: 原來在店舖買食用卷,比團購還要抵,而且適用範圍更廣😂😂😂,是有個侍應哥哥講,一生點都要🐷一次既😁😁😁

15 分鐘 (堂食)