本來一㣔4人想去食西餐,點知間嘢話唔開夜巿, 行過幾步,見平時人龍不絕嘅一點心,居媠有位,即入個隻,咁,概係唔理3,7廿一入左去先。 雖然佢只係每人一杯水或茶,但佢都有定時黎refill嘅。呢個蘿蔔糕,有一絲絲蘿蔔,正。最怕得粉嘅個燒賣有大粒蝦,有部份酒樓燒賣佢蝦都賣廿幾卅蚊,呢個真係似傳統燒賣。馬拉糕失望,唔夠鬆,似蒸前無打返粉將就攞去蒸嘅感覺,半鬆半實唔夠空氣感,個味偏淡。蝦腸,蝦大大舊,都唔係大大粒咁簡單。蝦攪又足蝦,皮夠薄,又正。個北菇蒸雞飯又係,一粒菇預左 ,個飯唔夠乾身,加鼓油後好濕,整體,可以唔食,除非你非要食飯不可。 呢個麻蓉好正,但一夾其實唔多想食,油到無朋友,連個托紙都已經油淋淋,食左一粒 我估我食左2茶匙油入口了,失望x2。不過整體還是不錯,如果同今次一樣唔駛等位,以每日約$50點費,一定會再黎。

雖然佢只係每人一杯水或茶,但佢都有定時黎refill嘅。
呢個蘿蔔糕,有一絲絲蘿蔔,正。最怕得粉嘅
蘿蔔糕

燒賣

馬拉糕

蝦腸,蝦大大舊,都唔係大大粒咁簡單。
蝦腸

蝦攪又足蝦,皮夠薄,又正。
蝦餃

北菇蒸雞飯