餐廳: 南記粉麵
資訊:

餐廳: 南記粉麵
資訊:

2022-01-22 1388 瀏覽
我愛南記!南記可以話係我最愛嘅米線舖,每次都會食得好滿足好感動。唔止香港人鍾意,連印尼人、菲律賓人同我身邊嘅韓國朋友都表示南記好掂!今日晏晝又去幫襯,叫咗我嘅至愛:辣豬肉魚肉春卷中麻辣米線。平時喺其他米線舖比較少叫麻辣,因為除咗麻同辣之外,我食唔到香,但南記嘅麻辣係麻、辣、香俱全!佢宜家仲出咗酸麻辣湯底㖭,嘩!簡直係完美呀!之前我成日掙扎究竟食酸辣定食麻辣好,麻辣固然好食,但我亦好鍾意食南記嘅酸菜同酸辣湯底,宜家二合一就唔使煩了!辣豬肉份量都幾多,仲好大塊,我好鍾意佢嘅調味,甜甜辣辣,有少少似鹵水味。豬肉肉質好彈牙、唔硬、唔「鞋」口,總之,一個字:!兩個字:必叫!魚肉春卷更加唔使多講,亦係南記嘅人氣之選!好食!好香!總之,好!希望佢哋可以喺屯門開分店!我日日都去!

辣豬肉魚肉春卷麻辣米線

希望佢哋可以喺屯門開分店!我日日都去!
2022-01-21
辣豬肉魚肉春卷麻辣米線