唔知點解個人覺得,一望到乾花嘅地方,硬係自然同咗「文青」二字掛勾 😆😁撇除呢間餐廳嘅乾花佈置先,我都喜歡佢嘅環境,配大地色嘅櫈及木檯,沒太多花巧嘅陳設,日間時份太陽伯伯就為呢間餐廳打燈,環境寧靜,氣氛亦令你放鬆 👍❤️應該係觀塘上班族喺午飯嘅時候最渴望去嘅地方,可以坐得舒服,心神平靜 😌💕連我呢個師奶坐喺度2個鐘都唔願走!😁✌️不過要讚嘅係佢地嘅食物質素 😚👍當日就叫咗呢幾款食:🥗 池魚大根漬沙律配柚子醋呢個係starter,先講池魚,可能呢款魚比較蝦人d,建議要盡快食,因為我果日同friend 掛住打卡,耐咗少少食,就令到池魚食落口覺得有dd腥,不過都ok嘅,唔大問題。沙律係大大盤,個人反而鍾意佢配咗大根漬,再配柚子醋,酸酸地好開胃!😀🍛 北海道帶子松露醬意大利飯好creamy!😍 帶子大粒又煎得香口,飯粒唔硬身但有咬口 👍 汁又夠多,真心正!❤️🥩 鰹魚熟成封門牛柳配薯蓉自己平時都鍾意食封門柳,封門柳喺牛嘅橫隔膜位,亦係刁鑽部位,每隻牛只得一件,肉質本身係非常之柔嫩 😋🤤所以見到呢碟我已經唔駛諗就即叫!😁❤️嘩,煎到鬼死咁靚 🤩肉都處理得幾好,都冇任何筋,煮到五成熟,就算放耐咗先食都一樣咁

連我呢個師奶坐喺度2個鐘都唔願走!😁✌️

不過要讚嘅係佢地嘅食物質素 😚👍
當日就叫咗呢幾款食:

🥗 池魚大根漬沙律配柚子醋

🍛 北海道帶子松露醬意大利飯

🥩 鰹魚熟成封門牛柳配薯蓉

所以見到呢碟我已經唔駛諗就即叫!😁❤️
嘩,煎到鬼死咁靚 🤩
肉都處理得幾好,都冇任何筋,煮到五成熟,就算放耐咗先食都一樣咁軟腍 👏👍
薯蓉都打得好幼滑 🤤❤️ 仲俾咗唔少配菜,呢碟認真豐富!
至強推介!🏆

🍦 法式多士配雲尼拿雪糕

呢度嘅 French Toast 已成甜品主打🔥
見個個去都會叫呢個 😍
真係煎得好靚仔 ✨ 外脆內軟,多士夠厚身大大份!
外面沾滿糖漿,食個陣再配埋少少雪糕連埋擺落口,一熱一凍,甜絲絲好味道!🥰😚

呢度d嘢飲都好大杯,讚!👍

🍫 朱古力奶泡

偏重咗奶味dd,飲到咁上下可能會飽飽地 😂
面頭嘅奶泡打得香滑,仲有粒棉花糖 😙
如果加返dd苦澀嘅朱古力落去添點層次較佳 💕

🍓 雜莓乳酪沙冰

呢杯絕對係人氣之選🔥
顏色夠奪目已經贏咗,一定唔會係冰多但冇味,雜莓味道好夠,沙冰打得幼滑順口,仲有雜莓放喺頂架!😍
💯

服務方面亦好好,店員好貼心 😄
因為我哋食到有d論盡,佢見到都會即刻遞紙巾,幾次喇,搞到我都唔好意思添 🙈😅
態度亦唔錯,會主動問下我哋顧客有冇咩意見,冇偷懶!😀

2022-10-25
午餐