2021-02-15
簡潔文青風良心𝚌𝚊𝚏𝚎~其實之前一開已經黎過一次但摸門釘🤦🏼♀️果日好神心早起身 根據𝚘𝚙𝚎𝚗𝚒𝚗𝚐 𝚑𝚘𝚞𝚛𝚜 𝟷𝟷點到左 但見未開 打去問原來當日開𝟷𝟸點🥸如果下次可以放個𝚒𝚐 𝚗𝚘𝚝𝚒𝚌𝚎就好喇🥺.𝙵𝚘𝚕𝚕𝚘𝚠 𝚑𝚔.𝚏𝚘𝚘𝚍𝚖𝚊𝚙 𝚏𝚘𝚛 𝚖𝚘𝚛𝚎 𝚏𝚘𝚘𝚍 🍽.今次再次到訪吃到了~原來只有𝟸個人 估計是一腳踢💪🏻雖然食物等得有點久 但店員也很有禮貌 而且一腳踢可以理解🤚🏻慶幸食物和服務也不錯 彌補了上次的小失望☺️英式班尼迪蛋配牛油果 $𝟾𝟾🥑牛油果蠻新鮮的!麵包脆身好香口~班尼迪蛋生熟程度剛剛好😇配上一堆沙律菜解解膩~𝙱𝙱菠菜煙肉彎管粉 $𝟾𝟾菠菜嫩身 彎管粉煮得啱啱好夠曬入味~不過醬汁個味雖𝚘𝚔𝚊𝚢 但就覺得水左小小唔夠𝚌𝚛𝚎𝚊𝚖𝚢☺️薯條配松露蛋黃醬及茄汁 $𝟻𝟾薯條粗身炸得好香口~而且吃落也不會油膩感太重!𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 $𝟺𝟸朱古力味充足 不過就覺得稍為甜左小小~𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟻焙茶拿鐵有驚喜!飲落焙茶味香濃 夠滑也沒浮粉~總括而言還是不錯的cafe喔~雖是openkitchen但也沒有油煙味~-🔅 #hkfoodmapcafetour
其實之前一開已經黎過一次但摸門釘🤦🏼♀️
如果下次可以放個𝚒𝚐 𝚗𝚘𝚝𝚒𝚌𝚎就好喇🥺
今次再次到訪吃到了~
原來只有𝟸個人 估計是一腳踢💪🏻
慶幸食物和服務也不錯 彌補了上次的小失望☺️
英式班尼迪蛋配牛油果 $𝟾𝟾
🥑牛油果蠻新鮮的!
麵包脆身好香口~
班尼迪蛋生熟程度剛剛好😇
配上一堆沙律菜解解膩~
英式班尼迪蛋配牛油果
𝙱𝙱菠菜煙肉彎管粉 $𝟾𝟾
菠菜嫩身 彎管粉煮得啱啱好
夠曬入味~
薯條配松露蛋黃醬及茄汁 $𝟻𝟾
薯條粗身炸得好香口~
而且吃落也不會油膩感太重!
薯條配松露蛋黃醬及茄汁
𝙼𝚘𝚌𝚑𝚊 $𝟺𝟸
朱古力味充足 不過就覺得稍為甜左小小~
Mocha
𝙷𝚘𝚓𝚒𝚌𝚑𝚊 𝚕𝚊𝚝𝚝𝚎 $𝟺𝟻
焙茶拿鐵有驚喜!
飲落焙茶味香濃 夠滑也沒浮粉~
Hojicha latte
總括而言還是不錯的cafe喔~
雖是openkitchen但也沒有油煙味~
🔅 #hkfoodmapcafetour