2018-04-21 2679 瀏覽
Fat Choy前身好似係青協cafe,一直都話想試,最後間餐廳無埋都未試過,因為附近實在有太多好野食,原本想去附近既Little Bao……點知佢只做晚市,見到Fat Choy有檯,門面又幾光鮮,set lunch都affordable,於是就試下新野。Set lunch會包沙律/餐湯+main+汽水/檸水,佢都係食有機食品,感覺好似健康野,隊長揀左個意大利雲吞,同事就食牛尾,初初見到得幾隻雲吞都擔心會唔夠飽,不過飲左個好好飲又大碗既蕃茄湯打底,加埋個個sauce都係白汁,都夠飽;同事個牛尾賣相都幾靚,炆得好林,而且西餐配莧菜都係第一次見。餐廳樓底高,又有大玻璃窗,採光度一流,簡單的裝修令你坐係到食野都食得好舒服。