2018-01-13 413 瀏覽
呢間餐廳應該係新開,之前行過都唔覺有,今日見佢入邊有位,同埋想飲珍珠奶茶,就決定今晚係邊度開餐啦!餐廳唔算好大,但台式啲嘢食都唔少,尤其是係飲品,同食物一樣,佔咗餐單嘅一半位置。🤣先先叫在個三犇麵,真係唔係好識讀呢隻字。🤣🤣佢係用藥膳做湯底,所以嚟到嘅時候好香藥膳嘅味道。而且啲味道已經浸入晒肉入面,所以牛肉好入味、好香同埋炆到好林。個面底一共有兩種面,一個白色一個黃色,我估應該都係粗麵黎。比較起上嚟,白色嗰果會諗少少。呢一個招寶飯真係好豐富,有大腸、雞翼、豆腐、鹵肉、滷蛋同埋鹽酥雞。一次過可以滿足晒你幾個願望!🤤🤤每一個食物都好入味,但唔會好鹹。大腸好爽,而雞翼同埋豆腐都好嫩滑。如果你黎呢度食,一定要叫呢個招寶飯!鹽酥雞都係呢個餐包埋嘅,即叫即炸,所以好鬆脆,好香,入邊雞肉葉過,所以好入味!食台灣野唔一定飲珍珠奶茶,加上天氣凍,所以朋友就叫咗壺蕎麥茶。茶壺同杯都好靚,好驚打爛,哈哈。好香麥既味道,冬天飲落好舒服!而我就叫咗一杯仙草我的奶茶。材料好豐富,好多仙草同埋布丁啫哩。重奶味,有少少偏甜,所以唔鍾意太甜嘅朋友,記得要嗌少甜。係一間唔錯嘅台灣餐廳,價錢唔貴,見到都有唔少人叫外賣拎走,

三牛麵

招寶飯

。好香麥既味道,冬天飲落好舒服!

蕎麥茶

凍仙草布丁奶茶

係一間唔錯嘅台灣餐廳,價錢唔貴,見到都有唔少人叫外賣拎走,唔錯!
下次可以再嚟食過!
三牛麵
招寶飯