2021-04-18 2563 瀏覽
星期五晚去咗接朋友放工,搵咗佢公司附近一間好似好好味嘅日本嘢,我哋7:30去到,都等咗一陣位就入得去啦我哋三個朋友坐有卡位,卡位上面版都好高,感覺幾有私隱度。呢度主要係Scan QR code落單,都幾方便佢呢度可以$68一位無限啤酒,另外無限飲品就$13一位,都幾抵,不過我哋想食嘢多啲,所以就冇嗌, 只係嗌左一支清酒。仲嗌咗雞軟骨同埋芝士年糕芝士年糕普普通通,有俾埋沙律醬雞軟骨非常出色,而且非常好送酒超級推介芝士雜菇牛肉鍋定食:蜆味增湯、茶碗蒸旦、白飯、蘿蔔芝士超級拉絲吸引,牛肉不會乾柴,份量都多,而且個汁有少少蕃茄味,好解油膩同埋送飯,忍唔住將受喜燒個烏冬都放埋入呢個鍋度撈嚟食,完全停唔到口白飯我哋加咗$20轉做鰻魚炒飯,超級好食,不過感覺佢同埋個鍋一齊食就太重味啦,會想襯白飯食開心啲茶碗蒸旦有少少半山熟嘅感覺,好正壽喜燒鍋好認真,又俾埋爐我哋牛肉份量大概四至五塊,油脂分布平均,厚身烏冬好彈牙,鍋入邊都有好多蔬菜同豆腐我仲加咗$8叫咗一隻日本生蛋,用來點牛肉,蛋味好香好濃我哋仲嗌左幾個三文魚壽司,發揮正常另外我哋見佢海膽刺身好抵食,嗌咗一個試試,幾鮮甜,而且份量都多鰻魚卷的鰻魚超級

仲嗌咗雞軟骨同埋芝士年糕
芝士年糕普普通通,有俾埋沙律醬
雞軟骨非常出色,而且非常好送酒

超級推介芝士雜菇牛肉鍋定食:蜆味增湯、茶碗蒸旦、白飯、蘿蔔
茶碗蒸旦有少少半山熟嘅感覺,好正

壽喜燒鍋好認真,又俾埋爐我哋
牛肉份量大概四至五塊,油脂分布平均,厚身
烏冬好彈牙,鍋入邊都有好多蔬菜同豆腐
我仲加咗$8叫咗一隻日本生蛋,用來點牛肉,蛋味好香好濃

我哋仲嗌左幾個三文魚壽司,發揮正常

鰻魚卷的鰻魚超級厚身

餐廳食物整體都好好,性價比好好,服務員態度好,而且好快手,一定有下次

• 芝士雜菇牛肉鍋定食