2020-03-10 581 瀏覽
平時搭船去澳門玩,最辛苦就係等夠鐘上船既時間,今日都唔例外,係呢D等既時間,最好就係搵野食!行下行下,俾我地發現呢間好大間既拉麵店,明明好大間,但因為位置係好入既轉角位,所以可能會比較小人行到過黎!二話不說,即刻入去食下先~呢間選擇都非常多,拉麵款式有成十款左右,仲有好多小食,丼之類,真係想食咩都有,就連飲品都有九款咁多!每枱都會有呢個調味料,有生蒜,五味粉等等,任你選擇!-緣屋炸蝦雲吞-先叫左小食先,睇名見到有舖名,當然一定要叫啦,炸得岩岩好,金黃色,非常之靚!餡料豐富,爆滿既蝦,外脆內爽,非常之好味!-唐掦炸雞-通常我去呢D日式拉麵舖都會叫呢個,真係超鐘意食!外面脆卜卜,唔會炸過龍變硬,裡面肉質超鮮嫩,雞汁鎖曬係入面,咬落去,慢慢流出雞汁,真心推介!-味噌蝦濃湯拉麵-食到最尾,當然要叫返碗全店最出名既拉麵啦!平時出面食拉麵,真係好小見/好小食蝦湯,咁岩今次呢D間出名蝦湯,當然要試下啦!黎到睇顏色已經覺得非常深色,果然味道真係又鮮又濃,好正!蝦既鮮甜,感覺好多好多隻蝦煮左幾個鐘整出黎既濃湯!糖心蛋岩岩好,流心的~肉夠曬厚,又大塊!真係抵食夾大件呀!
平時搭船去澳門玩,最辛苦就係等夠鐘上船既時間,
今日都唔例外,係呢D等既時間,最好就係搵野食!
行下行下,俾我地發現呢間好大間既拉麵店,明明好大間,
但因為位置係好入既轉角位,所以可能會比較小人行到過黎!
二話不說,即刻入去食下先~
真係想食咩都有,就連飲品都有九款咁多!
每枱都會有呢個調味料,有生蒜,五味粉等等,任你選擇!
-緣屋炸蝦雲吞-
先叫左小食先,睇名見到有舖名,當然一定要叫啦,
炸得岩岩好,金黃色,非常之靚!
餡料豐富,爆滿既蝦,外脆內爽,非常之好味!
-唐掦炸雞
通常我去呢D日式拉麵舖都會叫呢個,真係超鐘意食!
咬落去,慢慢流出雞汁,真心推介!
-味噌蝦濃湯拉麵-
食到最尾,當然要叫返碗全店最出名既拉麵啦!
蝦既鮮甜,感覺好多好多隻蝦煮左幾個鐘整出黎既濃湯!
糖心蛋岩岩好,流心的~肉夠曬厚,又大塊!真係抵食夾大件呀!
2019-09-26