2016-10-04 326 瀏覽
呢間薄餅店本身係大埔,最近係深水埗發現佢係到開左間新分店!!本身想去掃街但轉戰呢間由於係星期六晚,加上新開張,人流都好多,問職員等幾幾耐,佢話兩個人等兩張,但一等就等左十幾張,差唔多成粒鐘,真係好想走但最後都比我地等到入去,即刻急不及待叫野食!既然係pizza 專門店,pizza 選擇當然好多,餐牌同大埔分店一樣,其實好多味道都特別,好想試哂佢,最後就聽職員推介揀左呢個$78一個pizza其實算平啦!一個切成四件,兩個人分都岩岩好雖然圓形大個啲同埋啲味吸引啲,但個份量岩三個或以上既人食囉~所以今次我就忍住試下個細先大概都等左半個鐘先黎,但都幾令人失望,首先配料比想像中少,洋蔥蕃茄等典型既配料平身都有齊,但都唔係啲特別既配料,口感上差咁點,蕃茄醬尚算好味,茄味濃且唔會過酸,確實令人胃口大開,而芝士量唔算少,但因為唔係好夠熱,芝士未能做到拉絲效果,而係成塊芝士咁樣食,本身芝士都唔夠咸香太淡味,整體味道唔特出,可能其他味會更特別餅底屬於鬆軟質感既厚批底,唔會太厚好似食面包咁,但同心目中既預期都差少少,始終令人難忘既餅底係一間薄餅店既成功因素之一。烤雞燴蔬果$88:呢個菜成為呢餐飯最大既敗筆!
但最後都比我地等到入去,即刻急不及待叫野食!

呢個菜成為呢餐飯最大既敗筆!!!!
食完哂成個薄餅,催左四五次都未黎,隔離幾張檯遲過我地入座既都食完走埋,但呢個烤雞都仲未黎,最後差唔多等左一個鐘,終於等到呢個烤雞,好,重點係佢本身真係好大伏
見佢上檯幾靚仔,點知一拮起面果層芝士,成塊拎起左,大佬您唔係焗左咁耐都可以唔夠熱呀嘛
好算,我成塊芝士吞左佢,但芝士蓋住既,就係得果五六件雞,唔好以為好多,每件雞係指好似隻手指咁既大小,個朋友食左第一舊有啲肉食,到我拮果舊係一半係骨加埋大大塊既皮,肉係少到食唔到咁濟,天啊,我等左一個鐘點解會等到咁既質素既烤雞
我樓下買個切雞飯既雞份量都肯定多過佢
碟墊底既蔬果,有南瓜薯仔西蘭花蕃茄仔等等,份量都算多,但都幾油膩同無咩味,呢個價錢唯有當食個雜菜煲....

整體黎講食物質素唔算特出,仲會有啲中伏,不過未試佢意大利飯果啲未能夠一概而論,但員工既速度同態度都真係一個好大既問題囉!!!見到個員工拎住碟飯行左五六轉唔知拎去邊,遲黎啲野但一句sorry都無,叫幫手催都淨係話會黎但唔見真係催,雖然新店可體諒但員工質素同樣好重要架