2020-04-07 1125 瀏覽
有日食完晚餐路經見到門口個二人餐牌好抵,即使唔食套餐,單點價都唔貴,即刻mark低佢。其實已經mark左一段時間,但深水埗無野行,成日食完野都百無聊賴,所以一直都未去。而家因為疫情關係,盡量減少係戶外既時間,所以收工後近近地去深水埗食完野就番屋企。如果仍然擔心疫情而唔想堂食,其實外賣更超值,有8折!!晚上6點到達,客人唔多,人流算快,大多食完就走人,無坐太耐。我同朋友兩個order左個二人餐 $218,有小食、主菜、餐飲,人均$120,非常抵。小食– 奶油燉焗肉丸配烤餅作為一個二人小食,份量相當充足。肉丸size同質感都幾似IKEA肉丸,味道亦唔差,只係奇怪地係5粒,無得平均分。主食兩款 – 堤諾先生厚批、培根起司瀑布麵PIZZA內有培根、雜菇、辣肉腸,師傅落料無手軟,每啖食落都有好多料;雖然係厚批,但原來唔係pizza hut果d厚批款,批底薄身d又煙韌d,而且咁油添,唯一美中不足係芝士太少.....芝士0存在感意粉反而有驚喜,望住職員係面前倒入熱溶芝士,嘩!!! 好治癒滿足番我對芝士既渴望。意粉配料都係培根、雜菇為主,好有鹹香,食前一定要撈好,因為個忌廉汁好稀,要撈埋芝士,個汁先變

小食– 奶油燉焗肉丸配烤餅
奶油燉焗肉丸配烤餅

主食兩款 – 堤諾先生厚批、培根起司瀑布麵
堤諾先生厚批

意粉反而有驚喜
,望住職員係面前倒入熱溶芝士,嘩!!! 好治癒
滿足番我對芝士既渴望。意粉配料都係培根、雜菇為主,好有鹹香,食前一定要撈好,因為個忌廉汁好稀,要撈埋芝士,個汁先變杰,意粉先掛到汁。

飲品方面,我揀左餐湯,朋友就鮮檸可樂
南瓜湯

今日餐湯係南瓜湯,內有粒粒南湯,味道OK,不過質地較水。

由於新規例實施,每枱客人都隔得好開,所以空間感好大,環境亦舒適,唔會好嘈;不過整淨方面就麻麻,座椅上有少許油漬,同食物碎,但問題不大,食物性價比又高,整體幾推薦。
2020-04-02
堤諾先生厚批
培根起司瀑布麵
幾年前係台灣食過覺得好好食,見係香港都開就過黎試下。今次試左個牛油果pizza、莓果甜在星、400次咖啡(朋友叫)同牛油果沙冰。我本身鍾意食牛油果既, 覺得牛油果pizza好好食,佢上面D牛油果醬好足, 每一啖都有牛油果味,加上我地係叫薄批,所以兩個女仔好快食哂, 1D都唔heavy。莓果甜在星個餅底都係薄,上次有white cream(怕肥就唔好叫甜在星, 因為份量都唔少)同埋莓果醬, 酸酸甜甜好岩夏天食。400次咖啡同牛油果沙冰都好creamy同份量都多, 但牛油果沙冰就比我平時飲開果D甜,不過係好飲既。因為我地都係單點驚兩個女仔食唔哂2人餐,所以個價比跟餐貴, 但係發現其實應該可以食得哂,所以下次會叫餐。P.s. 我係台灣食過珍珠奶茶甜在星, 希望呢度可以加呢個餐單, 謝謝

2020-05-16
2020-03-26 543 瀏覽
今天又到深水埗辦事,午飯時候來到Tino’s Pizza Cafe 吃個快餐。這裏的超值午餐除了主菜外,還包括了一個湯、一個小食和一杯指定飲品,頗為豐富。~南瓜湯忌廉南瓜湯的顏色和微甜的味道同樣討人。~香脆粟米球外脆內軟的粟米球是可口的前菜。球內的粒粒粟米有𡁻口。~蒜香海鮮意大利麵意大利麵有咬口,有蒜香味。海鮮材料有魚肉、魷魚和小蝦等,吃起來味道也不錯。配料中的靑紅椒、洋蔥和蒜片也是亮點,吸收了海鮮的精華,所以也不能放過。~熱奶茶飯後一杯香滑熱奶茶令人感覺滿足。

~南瓜湯
忌廉南瓜湯的顏色和微甜的味道同樣討人。

~香脆粟米球
外脆內軟的粟米球是可口的前菜。球內的粒粒粟米有𡁻口。

~蒜香海鮮意大利麵

~熱奶茶
飯後一杯香滑熱奶茶令人感覺滿足。

2020-02-10
2020-03-22 435 瀏覽
我地一行兩個人 係深水埗食lunch 搵到呢間食意大利菜既餐廳 就入去試下餐廳店面都算幾大 容納到唔少人 餐牌入面有得叫二人套餐或者逐個逐個餐叫 我地就叫左一個羅勒烤雞面 同 另一個海鮮意粉 另外再加左一個甜品 綜合莓果甜星羅勒烤雞意粉 我覺得有啲太油 未食到落尾已經覺得油 底個啲即情浸住油 可能係咁啱得呢盤麻麻地 所以我都唔打算食哂佢 另一碟既海鮮意粉就唔錯 唔會話太重口味 意粉都算彈牙 擺盤似乎都有整過下佢有個小食同南瓜湯最後個甜品先係重點 真係幾好食 佢用pizza個薄少少既餅皮 中間再擠滿酸忌廉 好開胃 不過兩個人食完主食再食呢一個甜品就有啲heavy 如果一大班人食都唔錯

佢有個小食同南瓜湯

2020-03-19 339 瀏覽
深水埗真係有好多好野食,不過尼餐廳相對比較少人提起,其實尼間啲野又好食,CP值又高,絕對抵食,2人餐$199 2個主菜,1個小食加2杯飲品,我叫左個招牌嘅tinos pizza,材料有紅椒,芝士,辣肉腸 ,批邊鬆軟可口,完全感受到師傅搓麵粉嘅功力,火候岩岩好,西西里雞翼,甜甜地,外皮脆脆地,但蕃茄咪不足,最後係培根起司瀑布麵,芝士都幾多,但係味道唔不濃,煙肉好好味,有少少肥但唔 “鞋”口,重點推介,飲左鮮檸茶,唔算好甜,岩岩好,200蚊又野飲,有pizza,有意粉,又有小食,好抵食

2020-03-19 294 瀏覽
一段長時間也沒有吃意大利菜的我們的,去了位置於深水埗的Tino’s pizza用餐。同行人數不多,叫了一個兩人套餐。套餐可選菜單上任何一款美食,如價錢超過$95要補回差價。我們叫了松露薯條,四重芝士蜂蜜pizza,牛油果煙肉焗飯,及飲品:牛油果沙冰,蜂蜜綠茶。食物方面:松露薯條香脆可口,松露很多亦香濃。Pizza選了薄批,有少量堅果,芝士香濃配上蜂蜜香甜可口,很新穎。牛油果焗飯很有驚喜,新鮮配搭,大推介這款飯。而且有少量飯焦牛油果沙冰:十分香綿細滑;蜂蜜綠茶個人認為甜了一些

食物方面:松露薯條香脆可口,松露很多亦香濃。

牛油果焗飯很有驚喜,新鮮配搭,大推介這款飯。而且有少量飯焦

牛油果沙冰:十分香綿細滑;蜂蜜綠茶個人認為甜了一些
2020-03-16 178 瀏覽
叫左個套餐比較扺食👉🏻西班牙海鮮炒飯炒飯偏乾👉🏻軟殼蟹意大利飯呢個不錯份量多 味道都滋味👉🏻海鮮小食拼盤呢個就普通感覺不同配料炸完味道差不多徒左啲海鮮嘛🥱
叫左個套餐

呢個就普通
感覺不同配料炸完味道差不多
徒左啲海鮮嘛🥱
2020-03-13 160 瀏覽
疫情下 同同事們去試試呢間意大利餐 話說薄餅同意粉都是即場現做 感覺唔錯。午餐贈送飲品 小食 同餐湯。 而是日小食係粟米球三粒 外皮幾脆口或有啲似薯餅 入面有粟米同啲cream 啲cream甜甜哋幾好味 至於餐湯係南瓜湯 但對於南瓜拱嘅我 我覺得麻麻哋 因為唔係由南瓜打出來 粉味比較重 味道同口感都好一般般 至於個燉飯 幾有驚喜 夠creamy 燉飯質地有口感 唔太硬 仲好夠份量 佢仲有胡椒粉調味 成個飯辣辣哋 幾好味 總括黎講 呢個價錢 我覺得值得去試試
至於餐湯係南瓜湯 但對於南瓜拱嘅我 我覺得麻麻哋
南瓜湯  粟米球
白醬黑松露培根燉飯
2020-03-13
白醬黑松露培根燉飯
2020-03-03 341 瀏覽
餐廳响依家少左好多人出街食飯嘅日子都依然要排長龍,就知道係唔嘢少啦! 我地叫左個二人餐,套餐點了:1. 義式辣肉腸Pizza上枱熱辣辣,批皮焗得好脆,芝士濃郁,如果可以多的辣肉腸就更好喇。2. 西西里蕃茄雞中翼一份有4隻,味道酸酸甜甜,肉質嫩滑,好開胃。3. 西班牙海鮮烤飯用左一個平底淺鍋盛載,幾有風味。賣相色彩繽紛,米飯夠入味,軟硬度適中,有蝦,青口,魷魚,好足料。仲包埋兩杯飲品,都只係二百幾蚊,好抵食!
1. 義式辣肉腸Pizza
2. 西西里蕃茄雞中翼
一份有4隻,味道酸酸甜甜,肉質嫩滑,好開胃。
3. 西班牙海鮮烤飯
仲包埋兩杯飲品,都只係二百幾蚊,好抵食!

2020-03-02 192 瀏覽
好彩深水埗都可以食到黃pizza💛有quota可以支持埋賞茶佢d set lunch都叫抵食人多仲可以叫四人餐 好正送湯同小食蒜香海鮮意大利麵 $72蒜蓉味適中 唔會蓋過左個主角有少少炒香左既感覺食落唔會太乾或者太濕而個意粉就軟硬度適中海鮮有蝦、青口同魷魚圏都好新鮮 特別係啲蝦綜合莓果甜星 $78之前黎係叫四人餐加錢換一個但今日叫左個set lunch 要比正價呢個甜品真係超好食係一啲都唔膩!!! 食完飯好飽但仲可以食到半個佢仲要係熱辣辣整出黎 個麵包又熱又鬆軟好正
好彩深水埗都可以食到黃pizza💛

唔會蓋過左個主角
有少少炒香左既感覺
食落唔會太乾或者太濕
而個意粉就軟硬度適中

海鮮有蝦、青口同魷魚圏
都好新鮮 特別係啲蝦

佢仲要係熱辣辣整出黎 個麵包又熱又鬆軟
好正
綜合莓果甜星
2020-02-16 472 瀏覽
最近唔方便出街用膳,情人節晚餐決定用外賣Apps,大連鎖店嘅Pizza食到好厭,見到呢間款式好新好特別價錢仲一啲都唔貴,叫咗個二人套餐,有一個pizza,一個意粉,一個小食,加兩碗湯送到啦!一打開竟然係散晒唔緊要啦都明白係外賣仔嘅問題自己執返靚佢一樣姐送到過黎重暖既,唔錯牛油果🥑丘拉爾臘腸Pizza(薄批)好好味,第一次食牛油果pizza,批底好薄,啱晒唔係好鍾意食澱粉質嘅我我用微波爐叮翻熱,真係好多拉絲芝士,係唔係好夠鹹自己加蒜鹽個意粉好多料,加埋芝士真係好好食我諗堂食會更加好味個醬嘅味怪怪地😅魷魚食落都無味,呢個就唔係好推介了,佢仲有好多款小食揀,下次試其他是日餐湯係南瓜湯,都ok,好想試吓佢個羅宋湯,聽講話幾好味😋總括嚟講,呢間係好食個大集團嘅,下次會再食過

送到啦!
一打開竟然係散晒

唔緊要啦都明白係外賣仔嘅問題

牛油果丘拉爾臘腸Pizza

自己執返靚佢一樣姐

送到過黎重暖既,唔錯

牛油果🥑丘拉爾臘腸Pizza(薄批)

培根起司瀑布麵

我用微波爐叮翻熱,真係好多拉絲芝士,係唔係好夠鹹
自己加蒜鹽

個意粉好多料,加埋芝士真係好好食

我諗堂食會更加好味
小花枝佐墨西哥蒜醬

南瓜湯

總括嚟講,呢間係好食個大集團嘅,下次會再食過
2020-02-14
情人節
牛油果丘拉爾臘腸Pizza
2020-02-08 282 瀏覽
深水埗真是好多餐廳呀,這次來到堤諾比薩,感覺似是薩X亞,但更熱鬧一點,因為一到晚市就排長龍!有幾款食物是很欣賞的,例如牛油果辣雞肉燴飯和香橙pizza,這兩是很特別。牛油果辣雞肉燴飯飯底是脆脆的,有飯焦。而雞肉是香辣,加牛油果有點中和效果,又不錯喔。香橙pizza是很驚喜,一入口脆脆的餅底加入香橙,甜甜的,不似是主食,像甜品,哈哈,但不錯,值得一試。

2020-02-06 258 瀏覽
同朋友2個人係深水埗買完野,都差唔多9點了,霖住去其他地方食野,霖霖下都係費事走黎走去,因為之前住深水埗,深水埗大部分既野都食過霖住求其穩間野食,行行下見到pizza ,可能太耐無去深水埗開佐pizza 都唔知,係門口睇到佢餐牌同d食物好似唔錯,一於就佢拉 我地點佐個2人餐,2個主食 1個小食,2杯飲品我地點佐個pizza 同一個飯另外一個小食係芝士薯條買單250蚊 2個人食都好飽Good 下次可以再試
同朋友2個人係深水埗買完野,
都差唔多9點了

我地點佐個2人餐,2個主食 1個小食,2杯飲品
我地點佐個pizza 同一個飯

另外一個小食係芝士薯條
買單250蚊 2個人食都好飽

Good 下次可以再試
2020-01-23 670 瀏覽
係Ig見到呢間西餐廳介紹,被個四重乳酪比薩吸引,所以決定同朋友遠征試下。二人餐比較抵食,$199包一客小食、兩客主菜,同埋兩杯飲品。小食選擇咗奶油燉焗肉丸配烤餅。老實講肉丸質素一段,連ikea都好味過佢。主菜點咗Ig post所介紹嘅四重乳酪比薩同埋新推出嘅牛油果辣熏雞煙肉烤飯。Pizza表頭滿佈芝士,加埋蜜糖,甜甜鹹鹹好夾。估唔到蜜糖竟然同Pizza咁夾。因為叫咗薄批,所以好似食餅乾咁樣冇乜罪惡感。一開始食牛油果辣熏雞煙肉烤飯覺得平平冇奇,但愈食愈上癮,尤其食到飯焦。佢個飯嘅辣味主要來自啲七味粉,配合埋煎得脆口嘅熏雞煙肉,令我不禁一口接一口。特別之處係用咗牛油果,佢唔係牛油果醬,係會食到一嚿嚿嘅,牛油果都幾大粒幾多,如果佢淋少少就好啲。飲品方面,叫咗兩杯水果冰茶,有出邊飲水果茶嘅質素。

四重乳酪比薩

牛油果辣熏雞煙肉烤飯

飲品方面,叫咗兩杯水果冰茶,有出邊飲水果茶嘅質素。
水果冰茶
2020-01-22
四重乳酪比薩
牛油果辣熏雞煙肉烤飯
水果冰茶
2020-01-21 329 瀏覽
又一好店好分享🤣食店空間好大 感覺好warm又乾淨 keep住都有人流 仲要排隊 證明係好嘢啦🤪 🥢松露野菇比薩(厚批) 菇友最愛 好香松露味 最讚係個批 係好香軟既麵包吾會燶 🥢軟殼蟹溫泉蛋燉飯 好抵食!未見過燉飯會咁大碟 堆到成座山感 吾好旨意一個人食得曬 2個人share都好勉強 味道都好吾錯👏🏻🥢奶油燉焗肉丸配薄餅呢個必食😍用薄餅點奶油醬好好食 望落好似好厚 新鮮焗起既麵包係最好食 啲肉丸一啖一粒 香草味突出 拍得住宜家個啲😏🥢熱蜂蜜綠茶 蜂蜜味出🐝 冇多餘既糖 聞落既蜜糖味都吾會好搶喉✊🏻 冬天飲好舒服
🥢奶油燉焗肉丸配薄餅
🥢熱蜂蜜綠茶