2014-06-30 2337 瀏覽
小妹雖然住元朗但食到華嫂就真係第一次! 大大話話之前去過4次 兩次星期六11點去到都已經cut單,下午要返工無辦法食到啦。後兩次閒日去撞正休息(有次休息去旅行LOL)所以終於食到係無誇張的!今日9點10分去到拎飛要排20張飛 好彩放假咋。。  位置比較偏,搭輕鐵係坑尾村落車再行一段路/揸車都有得泊不過係爛地車場。華嫂係一棟村屋嘅地下,等位就要係門口撻空地或其他村屋嘅門口。等左一個鐘終於到我地  坐低拿拿聲叫野食  1. 碎蛋沙律包   HKD18個包好香牛油味,加上碎蛋沙律一脆一軟,wow不得了~好清新又健康 GOOD  2. 豬潤冬陰公米粉   HKD23(冬陰公湯底+HKD8)正正正!豬潤本身無咩味嘅,但係好軟熟!個湯底好香冬陰公味,辣度係我接受到嘅小辣,想食多d辣嘅朋友就要同落單員講聲喇!GOOD 3. 牛肉鮑片雞翼米x蕃茄湯   HKD35(蕃茄湯底+HKD8)雞翼醃得好入味又吾會偏咸,蕃茄湯底似汁多過湯 偏杰身但蕃茄味好濃。GOOD  4. 冰花奶茶   HKD18其實我吾知冰花係代表咩。。。只見到佢杯連奶茶係雪櫃拎出黎。。。anyway 味道係好過出面d奶茶好多,茶味
小妹雖然住元朗但食到華嫂就真係第一次!

大大話話之前去過4次
兩次星期六11點去到都已經cut單,
下午要返工無辦法食到啦。後兩次閒日去撞正休息
(有次休息去旅行LOL)所以終於食到係無誇張的!
今日9點10分去到拎飛要排20張飛
好彩放假咋。。

等左一個鐘終於到我地
 坐低拿拿聲叫野食

1. 碎蛋沙律包   HKD18

正正正!豬潤本身無咩味嘅,但係好軟熟!個湯底好香冬陰公味,
雞翼醃得好入味又吾會偏咸,蕃茄湯底似汁多過湯
偏杰身但蕃茄味好濃。GOOD

4. 冰花奶茶   HKD18
anyway 味道係好過出面d奶茶好多,茶味好濃好正,又吾會太重奶

個人係奶茶迷,真係十分推介
 GOOD

5. 招牌菠蘿包   HKD15 (勁抵!!)
一上枱就食晒所以冇相睇,因為實在太新鮮
外皮好脆好脆好可囗!
饀有半熟蛋,蕃茄,片牛油。一咬落去口感勁豐富,咸咸甜甜好好味! GOOD

6. 咸牛肉芝士蛋豬仔包   HKD17
微暖既豬仔包夾住半溶既芝士&啱啱煎起既蛋&香噴噴既咸牛肉

又一豐富口感...好好味啊!!!!!!!!!!食到我想喊......           GOOD

題外話/補充資料: 千其唔好叫外賣(差D), 同堂食(新鮮)完全係兩回事!!
2014-06-28
30 分鐘 (堂食)
$30 (早餐)