2018-01-25 941 瀏覽
又一次因家人慶生,來到沙田十八,真係百吃不厭,燒味拼盆同炒介菜,每次必點!叉燒半肥瘦,但同明閣compare,始終跌一小級,燒肉脆皮,食咁多次無變,不會太咸,麻辣牛展味道好夠麻,又不太辣,黑醋雲耳不會太酸拍青瓜,掂。最後牛油果🥑配蒜辣真係有新鮮感!想每樣試少少,呢餸好岩!我不嬲都不太喜涼瓜,好苦呢,想不到這騙雞煲(閹雞),非常值得食!第一次食,便知醬汁相當好,雞很有雞味(不是冰鮮雞)加上涼瓜一起炒,真的不咸不苦,帶出涼瓜的鮮味,亦不會喧賓奪主。好菜色,有驚喜!黑松露嘟嘟魚水準沒下滑,只係每次食大小份量有小小差異,不過不會太誇張,時多一兩件咁,睇運氣。清炒介菜,很難吃到不苦的介菜,清爽配炸香浸上湯的紅蒜,真係配合得天衣無縫,所以每次到訪必點之一!紅棗軟蛋糕,無論幾飽,佢一上枱,一定被我地秒速食晒,外脆內軟,好鬆化,紅棗味十足!加上橙酒雲尼拿籽custard,真係吃不停,我會棒住個custard remains 食晒佢,一滴不剩!整體好味,期待下一個親友生日再吃!

我不嬲都不太喜涼瓜,好苦呢,想不到這騙雞煲(閹雞)

清炒介菜

紅棗軟蛋糕

整體好味,期待下一個親友生日再吃!
燒味拼盆
涼瓜騙雞煲