早排同朋友試左呢間燒肉,同大家分享一吓🤗入門口見到有d好靚嘅牛肉喺凍藏櫃,貼住由日本不同地區嘅名;門口亦都有d標示,註明鹿兒島和牛供應🫣應覺肉類質素有保證。我哋揀咗 Set B($498/位)包括一個舟盛合+102款美食+自助區多款沙律飲品甜品雪條🤪精選牛肉25款牛肉刺身3款日本豚肉6款豚肉8款雞肉4款海鮮8款野菜10款其他38款因為任食,所以試咗好多款食材!個人覺得以下幾款比較出色:📌兩色蔥花牛舌(鹽味)依款切得好薄,燒好快就食得;肉質好爽口彈牙,連埋蔥一齊食,又解膩、又清新。🤩📌特上牛舌棒 依個係最好食!未燒都見到佢有d雪花紋。肉質又彈牙,又爽口!但火侯要控制好d,唔熟會韌😜📌薄炙蔥花牛舌(鹽味)呢個薄得嚟,有少少𡁻口,爽爽哋咁,口感幾好!🥳📌大判壽喜燒牛里脊肉依個係勁大塊,食落有咬口!🥸📌特選薄炙牛里脊肉配雞蛋燒完連蛋汁一齊食,口感滑嫩,蛋香混合牛味,絕配!📌雞骨腸
口感彈牙,肉質嫩滑,啖啖肉,不錯。🤪📌香辣牛肋肉野菜拉麵(好似係)幾好食,勁多牙菜,口感豐富;牛肋肉又整得幾腍,嗰麵幾彈牙!辣辣哋,幾醒神!😀📌白桃汁幾正,有少少乳酸+桃味,幾解膩;甜甜哋,可以中和吓鹹味。😌📌藍莓乳
早排同朋友試左呢間燒肉,同大家分享一吓🤗

我哋揀咗 Set B($498/位)
包括一個舟盛合+102款美食+自助區多款沙律飲品甜品雪條🤪

雞肉4款
海鮮8款
野菜10款
其他38款

因為任食,所以試咗好多款食材!個人覺得以下幾款比較出色:

📌兩色蔥花牛舌(鹽味)

📌特上牛舌棒

📌薄炙蔥花牛舌(鹽味)
呢個薄得嚟,有少少𡁻口,爽爽哋咁,口感幾好!🥳

📌大判壽喜燒牛里脊肉
依個係勁大塊,食落有咬口!🥸

📌特選薄炙牛里脊肉配雞蛋
燒完連蛋汁一齊食,口感滑嫩,蛋香混合牛味,絕配!

📌雞骨腸
口感彈牙,肉質嫩滑,啖啖肉,不錯。🤪

📌香辣牛肋肉野菜拉麵(好似係)

📌白桃汁
幾正,有少少乳酸+桃味,幾解膩;甜甜哋,可以中和吓鹹味。😌

📌藍莓乳酪味雪條
乳酪味好濃!外層係藍莓味,食落幾解膩,唔錯!🫠

📌紅豆夾心雕魚燒
入面包住紅豆餡、雪糕、一片薄朱古力,口感好豐富🤫

上菜時間都算幾快,唔會拖好耐都冇嘢食!

餐廳環境乾淨舒適,好多長梳發位置,坐得好舒服!
2023-03-28