2021-03-10
第一次係同朋友食生日飯今次第二次黎呢到食lunch揀咗壽司十五貫(15件)如果比較細食/純粹想平平地試下都可以揀9件/12件師傅都好好 一坐底就會問有冇食物敏感或者唔食既野 之後先再上菜隨後就送咗碟鱈魚乾配沙律醬仲感覺到暖暖地 脆卜卜前菜有沙律🥗呢個沙律酸酸地食落好開胃之後就上壽司啦 師傅會一件一件咁上有充足既時間慢慢食最後仲有味噌湯、蒸蛋、雪糕雪糕會有2種口味 今次係芝麻同海鹽如果本身中意芝麻味既可以食呢種味係好濃既芝麻味 好似將個芝麻糊變成雪糕咁不過我比較中意海鹽味多啲💕好香牛乳味 甜中帶啲海鹽既咸味中和咗成個雪糕既甜味 所以唔會話好甜海鹽味雪糕真係推介!推介!北海道帶子:表面有柚子皮,所以食落好清新柚子味赤貝:好爽口,而且冇腥味唔記得叫咩魚😂上面係魚既肝整成醬,食落會濃少少甜蝦:上面係吞拿魚碎,口感唔錯,甜蝦都好鮮甜吞拿魚:師傅預先浸咗醬油,唔洗再點醬油都得,食落好霖拖羅:上面係大拖羅,下面係中拖羅,食落去有魚油,而且唔會有渣馬糞海膽 : 啲海膽勁多,多到掉出黎😂食落去凍凍地,個海膽勁鮮甜,入口即溶,食既時候紫菜都仲脆蟹肉海膽:蟹肉食落咸咸地,有海水既味道,加埋海膽更鮮甜吞拿魚腩
今次第二次黎呢到食lunch
揀咗壽司十五貫(15件)
如果比較細食/純粹想平平地試下都可以揀9件/12件
師傅都好好 一坐底就會問有冇食物敏感
或者唔食既野 之後先再上菜
隨後就送咗碟鱈魚乾配沙律醬
仲感覺到暖暖地 脆卜卜
前菜有沙律🥗呢個沙律酸酸地食落好開胃
之後就上壽司啦 師傅會一件一件咁上
有充足既時間慢慢食
最後仲有味噌湯、蒸蛋、雪糕
雪糕會有2種口味 今次係芝麻同海鹽
如果本身中意芝麻味既可以食呢種味
係好濃既芝麻味 好似將個芝麻糊變成雪糕咁
不過我比較中意海鹽味多啲💕
好香牛乳味 甜中帶啲海鹽既咸味
中和咗成個雪糕既甜味 所以唔會話好甜
海鹽味雪糕真係推介!推介!
北海道帶子:表面有柚子皮,所以食落好清新柚子味
赤貝:好爽口,而且冇腥味
唔記得叫咩魚😂上面係魚既肝整成醬,食落會濃少少
甜蝦:上面係吞拿魚碎,口感唔錯,甜蝦都好鮮甜
吞拿魚:師傅預先浸咗醬油,唔洗再點醬油都得,食落好霖
蟹肉海膽:蟹肉食落咸咸地,有海水既味道,加埋海膽更鮮甜
吞拿魚腩手卷 : 入面有吞拿魚腩、天婦羅碎、黃蘿蔔碎,食落好有口感,軟軟既吞拿魚、脆卜卜既天婦羅碎、爽口既蘿蔔,提高曬成個手卷既層次