我同男朋友book咗8:45~去到即刻入座~落咗野食冇耐~啲餸陸續上~個卜卜蜆煲都未到!到個煲黎咗~冇幾耐就冇gas~換咗gas之後好耐都滾唔起!三文魚刺身到咗冇俾wasabi同豉油~追咗一次!個待應唔記得咗又再追!由入座起計45分鐘我地冇野落過肚!食完刺身個煲先開始滾~我地仲點咗個菜同安格斯手切肥牛未上~心諗~食完啲蜆應該會上啦~食完啲蜆同待應講爭咗兩樣野未黎!轉個頭個菜即到~又心諗!個牛要切~再等等啦!差唔多到1個鐘20分鐘~出面派位啲待應係咁講差唔多夠鐘!個問題黎喇~我地坐咗咁耐!基本上個煲都係微滾!仲要我男朋友去拎個煲蓋蓋足全程~有冇人試過打邊爐要冚蓋先?差唔多成枱野食晒~碟牛都未到!我同待應講~碟牛未到~幫我取消!轉個頭佢就拎碟牛俾我!乜唔係要時間切咩?我地等又等咗、吹又吹埋~我話取消碟牛就到?最終我忍唔住同待應講~我唔要喇!你地又吹我地埋單!話取消就拎碟牛黎!我真係好不滿!要埋單~(已經唔理後面枱啲人眼光大聲講)個待應幫我地埋單既時候想打完場~佢話我地果個係風口位~所以個煲難滾啲!做生意唔係咁做架!個半鐘咁趕~都要你地有條件俾到人先得架!落單要準冇漏單~待應又唔上心!明知個
我同男朋友book咗8:45~去到即刻入座~
落咗野食冇耐~啲餸陸續上~個卜卜蜆煲都未到!
到個煲黎咗~冇幾耐就冇gas~換咗gas之後好耐都滾唔起!
做生意唔係咁做架!個半鐘咁趕~都要你地有條件俾到人先得架!落單要準冇漏單~待應又唔上心!明知個位大風~配套做好啲啦~!我明想做多轉生意!但咁既服務好難留得住啲客囉!
2017-08-24