龍亭

Lung Ting Teppanyaki
2023-03-16 11 瀏覽
今日因為要同朋友慶祝佢生日咁就帶咗去呢一間佐敦嘅鐵板燒廚師發板,呢個鐵板燒廚師發板好有驚喜!佢嘅裝修好有帝皇嘅feel,令人個地位好似升咗Level。 咁我同朋友就要咗一個388同788嘅餐share食。 咁就包括以下:喺前菜方面,有沙律、鵝肝多士同魚子醬溫泉蛋都幾出色。 沙律d菜幾清新; 鵝肝好濃郁,配上芝士同黑醋嘅味道,真係幾match 。魚子醬溫泉蛋嘅蛋白好滑,魚子醬嘅鮮味再加上微微嘅溫度,真係幾開胃。東星斑同鮑魚呢兩道菜就更加係我嘅favorite!東星斑肉質鮮美,鮮味好濃郁;鮑魚肉質彈牙加上啲蒜茸同啲醬油,味道好香;虎蝦size都適中!口感鮮甜, 記住舐埋蝦頭D膏因為更加鮮甜!澳洲牛柳粒都好好味,肉質鮮嫩肉汁juicy,澳洲牛係出名優質,牛肉粒好嫩好滑,肉汁又濃郁,一啖就可以感受到佢嘅美味。如果你鍾意食澳洲牛嘅話,咁澳洲牛柳粒係一道絕對唔可以錯過嘅菜式,值得你嚟呢到一試。炒飯:其實呢個炒飯都幾有驚喜,因為佢落嘅料唔算多,有蛋、蝦仁、 蔥、 蘿蔔但炒得都幾好食, 總括嚟講炒飯炒得香口不過濃味咗少少。昆布豆腐麵豉湯,雖然唔係主菜,但都好出色。湯底醇厚,仲有啲豆腐絲同埋昆布嘅味道,

昆布豆腐麵豉湯,雖然唔係主菜,但都好出色。湯底醇厚,仲有啲豆腐絲同埋昆布嘅味道,好開胃。

至於飲品方面,我就推介大家飲下鈿女岩戶之舞特別本釀造清酒。呢杯清酒有啲甜味同埋幾易入口, 個人覺得用清酒餸海鮮係唔錯。

最後我同朋友食埋個日本豆腐雪糕同檸檬雪葩就閃人, Overall呢間鐵板燒廚師發板我覺得好出色, 其實要讚下個廚師煎得唔錯,菜式精緻好味, 所以如果朋友生日或者週年慶祝紀念嘅話,大家可以嚟呢度試下,值得一試!