2016-05-09 234 瀏覽
同屋企人一齊去食蒸氣火鍋,好少機會一家人去食飯~見今日齊人就一於去慶祝下~第一次去食蒸氣火鍋,我地都未食過所以都係膽粗粗去試下~難得一家人食飯就食多啲唔同既野,而且又可以大班人一齊柴娃娃。岩岩好坐低已經見到依個竹蓋,一陣食野就係用依個爐依個蓋做蒸氣海鮮另外,個場都幾大,有分上下兩層,坐到好多圍枱,大家庭都no problem紐西蘭鑽石蜆,份量四人食岩岩好,蒸完味道好鮮香,蜆肉鮮甜入味,原來清蒸咁煮個味會更鮮香,保留原汁原味咁食~蟲草花蒸雞,超級推薦!啲雞滑到呀媽都唔認得,好香既蟲草中藥味,但一啲都唔苦,雞肉已經吸收左蟲草既精華,所以食落都會有陣蟲草味,但絕對好食!雪花和牛粒,食落好煙韌,香濃既和牛味,而且幾多肉汁,份量適中,蒸完個味道特別出,鎖住原本既和牛肉汁,唔錯!
同屋企人一齊去食蒸氣火鍋
好少機會一家人去食飯~見今日齊人就一於去慶祝下~
第一次去食蒸氣火鍋,我地都未食過所以都係膽粗粗去試下~
紐西蘭鑽石蜆
原來清蒸咁煮個味會更鮮香,保留原汁原味咁食~
雪花和牛粒
蒸完個味道特別出,鎖住原本既和牛肉汁,唔錯!
紐西蘭鑽石蜆
雪花和牛粒