2024-05-19 986 瀏覽
朝早睇完YouTube(油管)介紹得好好,於是星期日下午4點,第一次去呢間餐廳試下。下午茶時間無咩人,一入去就俾個女侍應帶我坐角落位,個位後面仲要係放餐具,成日有侍應走來走去拎刀拎叉🙄 成間餐廳下午茶時段咁多位,唔使咁呀!?真心諗住無理由同YouTube 介紹會差咁遠,去到唔揀午飯/下午茶套餐,叫正價紐西蘭肉眼扒試下。1. 飲品叫凍檸茶走甜,嚟到又加咗糖,個女侍應好似發夢咁。2. 肉眼扒嚟到,醃到完全冇牛肉味,仲要一大浸梳打粉味,食塑膠撈黑椒汁咁款。我都已經唔係叫佢果D下午茶/午飯套餐, 正價都咁嘅質素。總結:呢間舖叫第尾牛扒都幾誠實,甚至乎可以形容係「謙虛」。第一次黎試,劣食!以後唔會再嚟,可一不可再!

1. 飲品叫凍檸茶走甜,嚟到又加咗糖,個女侍應好似發夢咁。

紐西蘭肉眼扒
2024-05-19