2014-11-11 1038 瀏覽
今次因朋友介紹,專登開車到佐敦去依間,一間店有六家拉麵既地方。  入到門口去左今次食既無雙拉麵,見櫃檯上放左冠軍獎杯,所以叫左個冠軍拉麵食。之後叫員比左部「機」我,我細問之下店員話可以攞餐既時候,依部「機」會發出「必必」聲。跟住我就去搵位坐低。   大約十分鐘,部「機」響,我就行去櫃面攞餐,眼望落去份量十足,忍唔住立刻開吃。餃子食落口就食到即煎既香口,餡料都非常多之餘肉汁多好多,依個餃子非常好食。之後到戲肉,我食拉麵個人喜好飲啖湯先~試啖湯既感覺就係,非常清既豬骨湯底,再開始食埋個麵,麵質完全係一般貨色,而且义燒薄到紙一樣,而且一d肥都無,完全無口感可言。   依間麵屋,第一次試,因為快餐店式營業,服務絕對係無,食物方面,我個人覺得一間唔好食,都重有五間你試,而且五間各有特式。
。跟住我就去搵位坐低。
麵質一般貨式
買相一流,份量十足