2009-05-06
提早慶祝母親節,去左好有名既鹿嗚春食飯~之前上openrice睇定有咩好菜式推介搭車果陣係咁諗定要食咩好緊張丫!!因為我第一次去..預約左七點,八個人,我同我既母親大人同家姐六點九就去到愈早食就愈少人...去到果陣仲有好多張枱果度有好多老一輩既服務員,某的服務員態度平平,呀媽話老店既服務員通常都係咁我地叫定個炸銀絲卷!(對佢抱滿期待)七點三等齊人就叫野食啦~~今次叫左九樣~炸銀絲卷,蔥爆牛肉,宮堡雞丁,芝麻蝦,糖醋魚塊,砂鍋津白,北京填鴨,拔絲香蕉,高力荳沙炸銀絲卷:唔太油膩而且幾鬆軟,不過冇煉奶,好似食麵粉咁. 製作時間較長.叫左成半個鐘先黎= = 可能佢諗住等埋其他菜先上菜掛蔥爆牛肉,宮堡雞丁,糖醋魚塊:同出面食既差不多,個雞丁好濃味同埋帶少少辣芝麻蝦:一款好特別既菜式,有芝麻係外面砂鍋津白:分到每人一碗!裡面有粉絲同娃娃菜,唔太咸個湯又好飲!北京填鴨:主菜~薄餅包住片皮鴨再加醬汁,一流!!!!不過的薄餅唔夠分,要再叫多碟薄餅= = 我地叫多碟果陣,個服務員用的不太好既態度回應我地,我地
之前上openrice睇定有咩好菜式推介
搭車果陣係咁諗定要食咩
好緊張丫!!因為我第一次去..
預約左七點,八個人,我同我既母親大人同家姐六點九就去到
愈早食就愈少人...去到果陣仲有好多張枱
果度有好多老一輩既服務員,
某的服務員態度平平,呀媽話老店既服務員通常都係咁
我地叫定個炸銀絲卷!(對佢抱滿期待)
七點三等齊人就叫野食啦~~
炸銀絲卷:唔太油膩而且幾鬆軟,不過冇煉奶,好似食麵粉咁.
製作時間較長.叫左成半個鐘先黎= =
可能佢諗住等埋其他菜先上菜掛
芝麻蝦:一款好特別既菜式,有芝麻係外面
我地叫多碟果陣,個服務員用的不太好既態度回應我地,我地問佢有冇得提供多的薄餅,
佢話一叫就係20塊薄餅,我地話冇問題!好似驚我地食唔哂咁
拔絲香蕉:味道普通,做唔到拔絲既效果
高力荳沙:荳沙餡甜度適中!好味
-八點鐘之後開始多人,好多冇預約既要等位(最好訂定枱,咁就唔洗等啦)
-serve我地枱果個姨姨好好人,好nice
-好多外國遊客去食,不過地點有少少僻,唔熟路既可能要搵下路
-落單果陣叫左小籠包,但佢漏左單(美中不足)不過最後都夠飽
-最好多的人去食,可以試多幾樣餸;大部分菜色有分大,中,小size;我地全部叫左細size都食到抱住個肚番屋企
結帳:$930左右/8個人(我的家姐請)
都幾抵食,水準唔算特別超班,而家好多餐廳都可以做到呢個水準
不過鹿嗚春係老店,有佢既特色
都值得一試!
今次最遺憾既就係冇試到賽磅蟹同要預訂既教化雞