2021-02-07
疫情的關係,沒有了晚市堂食,但也冇阻我對日本壽司的喜愛,今日我就到銅鑼灣的"立鮨"叫外賣,回家慢慢嘆,雖然冇得在店內立食咁chill,也冇所謂啦。看Menu款式十分多,不用多想叫盛合就最啱,我點了火炙、立鮨特上和特上吞拿魚盛合,三款盛合一定滿足了我。嚴選火炙盛盒$98火炙三文魚壽司、火炙帶子壽司、火炙左口魚邊壽司、火炙中吞拿魚腩壽司、火炙松葉蟹腳壽司最喜歡火炙過的質感,口感十分柔軟,左口魚邊油份豐富;中拖魚腩更不用說了。立鮨特上壽司拼盤$138牡丹蝦壽司、深海池魚壽司、北海道帶子壽司、中吞拿魚腩壽司、海膽壽司這的拼盤有齊曬我最愛的壽司,牡丹蝦大隻肥美;深海池魚厚切豐腴;海膽鮮甜味美;帶子大粒鮮嫩;中吞拿魚腩油鮨味濃。特上吞拿魚盛合$160本鮪赤身壽司、中吞拿魚腩壽司、大吞拿魚腩壽司、碎蔥吞拿魚腩軍艦、火炙中吞拿魚腩壽司這個吞拿魚盛合,愛拖羅的我必點,每件入口都十分滿足,拖羅質素高,性價比十分高。
嚴選火炙盛盒$98
立鮨特上壽司拼盤$138