2020-04-15 34 瀏覽
話說今日一班朋友晏咗食晏晝飯😅, 到夜晚食飯時間,唔想又食飯😂😂,所以就話不如去食 甜品🤩,醒起天水圍西鐵站附近有間甜品舖🧈(之前同車會朋友一齊嚟過),所以特登帶自己啲朋友嚟食多次🤤,我哋坐低冇耐,就叫咗好幾樣嘢,包括有一堆魚蛋燒賣腸仔🍡,雞翼尖🍗呢d 既熱食,另外當然唔少得梗係叫甜品啦😆, 我哋叫咗嘅甜品包括有榴槤奶凍🍮, 呢間舖主打嘅黑芝麻窩夫🧇配薄荷朱古力雪糕🍨, 榴槤王子🥥, 同埋黑糖芋圓紅豆仙草剉冰🍧, 由於我哋係share食,所以我每樣試咗少少,其中最推薦嘅係黑芝麻窩夫,因為個窩夫真係好脆🎉,而且有好香嘅黑芝麻味👌🏼,另外我亦都推薦榴槤奶凍,因為個榴槤好濃味🤪,鍾意食榴槤嘅你千祈唔好錯過😜,整體每一樣甜品都非常之唔錯,所以經過天水圍記得要你試下