2014-12-13 587 瀏覽
今日(13-12-2014 Sat)等男友放工食晏,突然諗起呢間,於是提議o黎呢o度.我先o黎等位,等o左大約15分鐘有枱,男友都o黎到.我要$45.00o既西西里雞扒午餐,要周打魚湯,男友要$54.00o既黑椒牛柳粒鐵板餐,模模糊糊*咁要o左周打魚湯.好怏,兩個餐包同餐湯到o黎,餐包暖暖地又軟熟,周打魚湯質地好濃同滑,有一件梳打餅,一粒帶子仔重有其他o野,都幾豐富.然後我o既西西里雞扒意粉到o黎,雞扒大大件,意粉又超多,真係嚇親.食落,西西里雞扒面上o既汁係甜甜地,雞扒好厚肉又腍,但都有少少辣.意粉係番茄意粉,味道好夠.而男友o既黑椒牛柳粒鐵板呢,o黎到淋汁時都冇孜孜聲,但男友話都好熱.牛柳粒唔係牛柳粒,切到大大舊,我食吓,嘩!好辣,男友就鐘意佢juicy.薯條都被黑椒汁攪到好辣.而餐茶凍檸水呢,比其他茶餐廳細杯,雖然係咁,但冰粒唔多,咁樣就唔會覺得唔夠飲.不過一飲落就覺得好甜.最後,男友個餐有雪糕o既,係雲呢嗱雪糕,呢個正常冇問題.服務:我排隊等位時,一個男職員問我前面o個個男人幾多位?個男人答兩大一細,咁就入o左去.之後女職員出o黎嗌有冇人齊o既兩位?由於的男友未到,所以我唔可以

好怏,兩個餐包同餐湯到o黎,
餐包
餐包暖暖地又軟熟,
周打魚湯

西西里雞扒意粉
食落,西西里雞扒面上o既汁係甜甜地,雞扒好厚肉又腍,
西西里雞扒o既厚肉雞扒
但都有少少辣.意粉係番茄意粉,味道好夠.

黑椒牛柳粒鐵板

而餐茶凍檸水呢,
凍檸水
最後,男友個餐有雪糕o既,係雲呢嗱雪糕,呢個正常冇問題.
雲呢嗱雪糕
服務:
我排隊等位時,一個男職員問我前面o個個男人幾多位?個男人答兩大一細,咁就入o左去.之後女職員出o黎嗌有冇人齊o既兩位?由於的男友未到,所以我唔可以入,俾o左後面o既人入.之後女職員又出o黎,問我係咪兩個?我答係,佢叫我入,但見我一個入,就問我未人齊?我答o黎o緊,就到.佢至俾我坐.唔使一分鐘,男友就o黎到.

我覺得你要客人人齊至入唔緊要,但點解前面個客人未人齊,而且係三個佢都俾人入,到我時又要人齊至俾入咁雙重標準?

而點解我話男友模模糊糊咁要o左周打魚湯?因為落單時,廣東話唔係好正o既女侍應,問男友要薯菜,飯定意粉?男友答要意粉,我就即話我要薯菜.女侍應就話我要意粉,男友要薯菜.我答唔係,調轉o左.佢話男友o既鐵板餐如果要意粉就要加$3.00.我o個個如果要意粉就唔使加錢.啊,原來佢咁樣係幫我o地慳$3.00.OK,唔該晒.

但到叫湯時,佢就引導到男友要o左周打魚湯.

之後食到咁上下,另一個女侍應問的o地要咩o野餐茶?我答凍檸水,男友一樣.冇耐,廣東話唔係好正o既o個個女侍應又走o黎問我o地要咩o野餐茶?男友答叫o左.

點知佢可以話一杯可樂一杯凍檸茶一邊行o左去.我o地冇理佢.佢就拎住呢兩杯佢自己作o既餐茶俾我o地.我即刻話我o地冇叫呢啲喎,係兩杯凍檸茶.於是佢就再去拎過.

味道係3.5分, 服務係2.5分
西西里雞扒o既厚肉雞扒
2014-12-13
15 分鐘 (堂食)
$54.50 (午餐)