2023-04-08 181 瀏覽
假日去觀塘食午餐, 唔打誤撞去咗呢間樓上舖!House Fifty Eight 本身係餐廳亦都係酒吧, 地方好鬼大, 一入去已經見到有桌球枱同電子飛鏢, 啲座位隔到好開, 梳化好大張!午餐選擇都算多, 豬、牛、雞、魚、意粉全部都有, 價錢已經包咗餐包、餐湯同嘢飲, 今時今日算好抵食!餐包個樣好得意, 圓形一個波, 熱辣辣都幾好食!揀咗南瓜湯, 個湯好杰充滿南瓜味, 非常好飲!加十蚊仲有個沙律, 啲蔬菜都好新鮮, 粟米仲好甜!平時好少食到嘅美國安格斯頂級牛板腱, 佢燒得唔錯, 五至七成熟, 食落有啲似牛筋腩, 牛味唔算好濃郁, 而且有啲筋!加拿大豬肉眼扒燒到嗰邊脆卜卜, 肉質鬆化, 肉汁豐富, 我覺得仲好食過舊牛板腱!牛同豬嘅醬汁基本上係一樣, 應該係燒汁, 但偏鹹, 有少少搶咗舊肉嘅味。配菜嘅炒蘑菇、焗原條細紅蘿蔔、蕃茄仔同埋薯仔都做得好好!杯咖啡就係普通咖啡機即磨咖啡, 冇乜特別。可能都係比較少人, 服務都唔錯, 上菜亦好快!咁嘅價錢食到高質素扒類午餐, 地方又鬼咁大, 坐得好舒服, 食得好開心!
假日去觀塘食午餐, 唔打誤撞去咗呢間樓上舖!

餐包

南瓜湯

加十蚊仲有個沙律, 啲蔬菜都好新鮮, 粟米仲好甜!
沙律

美國安格斯頂級牛板腱

美國安格斯頂級牛板腱

加拿大豬肉眼扒

杯咖啡就係普通咖啡機即磨咖啡, 冇乜特別。

2023-04-07
餐包