2005-10-27 27 瀏覽
亞士厘道近排大執位, 巡左一轉, 最後都係揀番黎呢間食.一行三人, 點左:清酒煮蜆—見好多檯都有叫, 我地都唔執輸, 蜆好細隻但好鮮甜, 酒味亦夠.唔知咩魚餅—唔錯.半生熟牛肉—初時以為係外邊燒熟左而裡面生既牛肉塊, 點知係好似cold cut果種咁既牛肉片, 伴蔥同蘿蔔蓉再蘸汁食, 都ok既.雜錦串燒—蔥雞肉串、雞肉丸子、冬菇同青椒仔, 熱辣辣, 食得過.蠔粥—好似稀飯咁, 有六隻幾大既蠔, 仲有大量蔬菜, 所以都幾甜.中華冷麵—賣相有點”削”, 但麵條好彈牙喎.要左枝1.8L既醉心, 由於做緊特價($350) 所以不設儲酒, 除非另外加錢, 不過飲唔晒都可以拎走.基本上呢度既食物唔會有大驚喜, 但保持一定水準, 以小店黎講選擇算多, 價錢又唔貴, 係一間稱職既居酒屋. 唔計枝酒, 平均每人消費$140 (好似星期六、日有九折).
亞士厘道近排大執位, 巡左一轉, 最後都係揀番黎呢間食.

一行三人, 點左:
唔知咩魚餅—唔錯.
中華冷麵—賣相有點”削”, 但麵條好彈牙喎.