2019-10-29 86 瀏覽
秋風起就是打邊爐的好時間, 我有人來到尖沙咀陣間上上下下,。拼命着覺得很優雅, 馬刀店舖發覺他很接地氣, 好平民的一家餐廳。 但入到黎聞到好香, 令我對食物有期待。首先叫了個雞煲, 全雞小辣。 雞煲好入味,雞嫩滑。食完雞叫了個豆腐牛奶鍋打邊爐。 拍了一啖湯底, 很清甜。 我們叫了不同的餸, 牛柳粒和手切頂級安格斯。食肉獸表示肉質好味。再叫了美味三拼餃, 包括鮮蝦雲吞, 韭菜豬肉餃, 魚皮餃。 餃子肉質爽口很新鮮。 喜歡食魚的朋友叫了脆肉鯇魚腩和桂花魚片, 手打陳皮鯪魚滑 墨魚滑 蝦滑, 份量都好多, 比一般餐廳掋食。 最後叫了個健康雜菜籃, 還有難得一見的牛骨髓。 牛奶豆腐煲加菜簡直絕配。呢間好味雞煲打邊爐, 食物好味, 秋天冬天值得推介。

首先叫了個雞煲, 全雞小辣。 雞煲好入味,雞嫩滑。

手切頂級安格斯。食肉獸表示肉質好味。

呢間好味雞煲打邊爐, 食物好味, 秋天冬天值得推介。