creamy_csy
2017-10-18
關注
秋風起就諗起打邊爐
上次係靚煲皇食過番尋味
因為材料真係好新鮮,而且都幾抵食
老闆服務一流又好傾,佢會主動教我地點食先係最好食
所以今次聚會地點又決定黎番呢到
其實我係貪佢有usb插頭叉電同埋wifi多到比我開直播都得

點估到火鍋店竟然有日式三文魚刺身,而且質素絕對比得上壽司店,新鮮既魚腩位置配埋wasabi  同日式豉油,誠意十足喎🤤

餐前小食過下口癮,未齊人又想等埋一齊先食雞煲,呢個最適合不過,解餓之餘又唔會頂胃飽肚🙈
平時作為後生女既我一聽藥材湯通常都灑手擰頭調頭走😂但呢個湯好驚喜,落足藥材料之餘完全唔苦!仲要有清甜味,飲完之後暖笠笠,冬天必備既補身煲😋
嘩....成隻雞擺係你眼前自己落!仲要砌成心型圖案咁浪漫🙈有無偷工減料一睇就知啦!雞肉勁嫩滑,因為新鮮雞,所以無冰鮮雪藏味,大推😍
打邊爐點可能無肥牛?雪花紋理好平均,好重牛味食完之後個牛味仲留係口唇邊,終於知道咩叫齒頰留香😂
唔鐘意食菜既人食呢個岩曬😋好爽口之餘,仲中和油膩感覺又消脂!
呢個豬潤唔係成日有貨,所以見到就即刻叫😍同出面個d好唔同,唔會又苦又大陣內臟味!係彈口同甘香!新解豬潤先做到咁既感覺🤤
韮菜餃黎講其實間間店都有,但呢間真係要特別讚!出面既韮菜餃都係豬肉加韮菜,但呢間竟然係用蝦肉😳😳仲要落埋韮王,識食就知好小可會足料到咁,名正言順既皮簿餡靚😍
呢個仲罕有過黃沙豬潤,又係唔係成日有!所以見到要即點!佢係牛胃最前既部分,新鮮到焯幾秒就食得!雖然價錢有d肉赤,但係勁爽口!值得既!
咁肥既鵝腸真係少見😂出面好多都比d咬極唔斷既橡筋你,呢到有肥膏既油脂味😋
熟左既墨魚滑好彈牙,而且因爲佈滿蟹子,所以食落仲會有卜卜聲,多重口感好正🤤

其實仲有響玲同烏冬!不過只可以擺12張相,見上次擺左就忍痛放棄啦🙈

鮮炸自家製響玲極度推薦大家試!真係新鮮腐竹炸出黎🤤🤤所以可能比其他食物耐小小先到,但岩岩炸完個下真係香到癲,吸埋個湯勁好食,每次黎都必叫!

烏冬又係勁彈牙,都係自家制架!無普通烏冬既酸味,建議大家淥一陣就好食,唔好浸到淋曬,曬左個靚烏冬呀!

三文魚刺身
椒鹽雞軟骨