2021-10-25
天氣涼浸浸,最好就係食火鍋啦🥘,烚下烚下暖笠笠感覺最幸福♥️。見牛陣推出左 #秋日主題食材,又好耐無食Shabu Shabu 前幾日就一家人去嘆下😋。佢哋有幾款唔同既套餐,我哋今次揀左「澳洲特上長期穀飼牛及沖繩豚肉套餐」大人$279,小童$109,90分鐘放題。肉類包括有幾款唔同既穀飼肥牛、牛舌、豚肉、海鮮拼盤,4-5盒肉類已經好豐富,刷得既仲可以無限添加🥢;其他配料蔬菜、丸類、粉麵係自助既,種類好多,連我最鐘意既羽衣甘藍都有🤩湯底就揀左鴛鴦鍋:濃厚白雞湯及藥膳香辣湯。秋日主題加入各款菇菌🍄,「秋之雜菌杯」有黑松茸菇、金針菇、姬松茸菇,「獨菇一味」各有特色,仲好健康添。唔少得仲有秋天嘅南瓜、栗子、番薯。10月萬聖節🎃,南瓜變主角,唔止可愛,仲好香甜😙;炸蕃薯🍠配炸雞一樣清甜好味。🍂秋日限定甜品日式「厥餅蒙布朗」香濃粟子茸🌰,加埋用靜岡抹茶做嘅缺餅及原粒粟子,軟糯香韌,甜而不膩。最後一定要食埋Haagen Dazs 迷你雪糕芭菲🍧,多款唔同口味雪糕、配料、果醬,自行配搭出喜愛既味道。食到飽肚嘆埋甜品,真係好滿足🥰
湯底就揀左鴛鴦鍋:濃厚白雞湯及藥膳香辣湯。