2021-11-09 80 瀏覽
- 近期天氣涼左,打邊爐簡直一流,而放題邊爐就最開心啦🤣,因為可以叫好多野食!- 同朋友去開行街,就搵下我地附近有無放題火鍋,咁岩呢間特別在於佢係無限時放題形式。所以岩哂啲大胃王,咁岩我朋友就係大胃王,所以我地決定一於試呢間😝!由尖沙咀去佐敦食,餐廳地點都好方便同好容易搵到。- 我地簡左個可以食四款肉既餐,岩哂 #食肉獸 !點餐方面呢,係掃QR code自助落單既,好方便。- 今次湯底我地簡左藥膳養生花膠雞同麻辣番茄牛肉。簡完就出去自助飲品區同埋調味料區拎野,飲品種類有好多啊!而冷泡茶都有好多款, 有四季春、桂花烏龍、黑糖冬瓜檸檬茶同烏梅山楂茶,淨係呢四款都正啦!佢仲有好多飲品提供,連熱飲櫃都有,實在太好了🤣!- 湯底上黎之前,先黎左個黃金鹹蛋魚皮,原來每枱都會送一客嫁!就咁食就已經好好味,佢仲有粉比我地可以好似Shake Shake薯條咁Shake黎食,仲有三隻口味既粉,分別係芝士味、海苔同埋辣粉。- 湯底好快就上左了,連埋我地叫既食物都好快上齊哂。麻辣番茄牛肉湯底超濃郁,超好食,完全唔洗點豉油都好夠味。另外,養生花膠雞湯底有成隻雞髀,好足料。- 安格斯牛肉超好味,好重牛肉味,而黑豚

- 安格斯牛肉超好味,好重牛肉味,而黑豚肉都好正,我建議黎食一定要俾貴啲個價錢,可以試晒所有牛同豬肉😍!

- 其他材料都有好多種類選擇,因為我同朋友都係海鮮控,所以Encore左無限次蜆肉同聖子。重點係佢地洗得好乾淨,完全無沙,同埋好新鮮,所以都好放心食😍!

- 最後,我地飽到郁唔到。叫埋單個時,個侍應哥哥勁好人,提我地仲未食雪糕🤣。因為個放題係每人可以簡一款雪糕,有Häagen-Dazs、Movenpick同埋Dreyer。因為甜品係另一個胃,所以我地就食左雪糕,跟住就好滿足咁繼續行街消化啦🤣!