朋友圈側聞御膳嘅中菜好得,八掛一下點得法,一聽位置響工業大廈,再聽價錢唔係特別平,唸深一層,咁都話得嘅證明係真材實料吧🤔先吃為快,二人訂位隔日就可以安排,慕名而來點了二人套餐🥢🍚,貪佢大魚大肉又有鮑魚蟶子,一心試多幾款菜色考佢牌🤪新鮮芒果醬汁鮮甜沒帶一點酸,絕對是廚房用心取材,蝦仁🦐是我前所未有吃過的爽口彈牙,一放入口,甜酸汁掛著煎封過的蝦仁, 我倆都沒有說話,只有互相豎起拇指👍鮮甜蜆湯,加入豆腐什菌,濃濃奶白色,簡單嘅材料不簡單嘅味道,就是最好喝😋😋😋東星斑兩食:第一食是椒鹽骨腩,食盡成條魚,椒鹽小辣鹹香,魚骨上粉不會太厚,炸起香脆冇黐骨,脆面下的肉質甜滑溜,廚師果然有料到👨‍🍳 第二食係起肉炒球,啖啖肉唔使挑,感覺特別痛快,走油快炒,嫩滑爽甜,將魚嘅鮮味發揮得最好👍👍👍蒜蓉粉絲蒸蟶子,二人餐嘅好處係份量唔使多,卻能同時品嚐多道菜式,蟶子大大隻,配合蒜蓉粉絲同蒸,除了外殼,食盡成隻蟶子精華,食材新鮮就是王道👑👑👑新鮮鮑魚本身沒有什麼味道,用惹味白胡椒粉爆炒,極具鑊氣,鮑魚扣得軟硬適中,胡椒不會太辣,薄薄汁料掛著,越要咀嚼越滋味😋😋😋炒飯是一般家庭將隔夜飯處置最好方法之一,配料百搭,但

什菌豆腐大硯湯

東星斑兩食:

白胡椒爆炒南非鮑魚

富瑤炒飯

炒飯是一般家庭將隔夜飯處置最好方法之一,配料百搭,但要將所有食材混合,炒至粒粒分明絕對是廚師的功力,富瑤炒飯用上鮑魚粒,金華火腿,瑤柱絲,上枱時蔥香四溢,特製的醬油濃淡適中,絕對係色香味俱全💯
士多啤梨骨

士多啤梨🍓骨,新鮮士多啤梨入饌,特別醒胃吸引,醬汁鮮甜合度,一字骨處理得香脆腍滑,一咬即是骨肉分離,再𡁻酸甜嘅士多啤梨汁🍓充滿口腔,食指再次大動,好評啊⭐️⭐️⭐️⭐️💥

吃到這裏已經捧腹,以為吃甜品埋尾,最後來個碧綠炒花枝,薄切花枝片🦑特別爽脆,配合富瑤炒飯🍚,錦上添花,超級大滿足。

平心而論,位處工業區,吃的絕對不是環境,減省了租金,受惠的就是我們這班食客,高質食材,隱世大廚,御膳真功夫,吃過就知道物有所值👏👏👏
什菌豆腐大硯湯
白胡椒爆炒南非鮑魚