2017-10-27 202 瀏覽
想不到在香港也能吃到超好味的北京填鴨, 在這家小店入面, 裝備有特色之外食物質素都是值得一讚, 今次我特意點了填鴨來吃, 份量算幾大份, 而且味道出色!! 北京烤填鴨半隻北京填鴨總係令人著迷的, 出色的北京填鴨一定會是皮薄又脆, 油而不膩, 呢一間雖然唔係有廚房即席出現切填鴨, 但係質素都是高水平的, 不蓋為填鴨專門店, 除了鴨子本身, 包皮也是重點之一, 不是厚厚的一塊, 夾起來吃更加能吃到鴨的味道和口感!! 正 砂鍋雲吞雞半隻這是一道一餸兩味的菜式, 又有湯又可以當餸吃, 一舉兩得, 雲吞雞真的是軟如雲吞, 口感一流, 雞同湯既味道完全係勁夾, 而湯亦完全冇油膩既感覺, 反而會有一陣清新的感受!!

北京烤填鴨半隻

砂鍋雲吞雞半隻