2020-09-03
經歷禁晚市堂食,嚟到而家延長晚市堂食到十點⋯我終於出街食晚飯😆今次去一間想試幾耐嘅💛馬來西亞餐廳😛平日等咗十幾分鐘左右就入得,入面都坐無虛席㗎👍🏼·椰香咖央多士🍞 $26多士成為我最愛嘅菜式🤩烘至熱脆嘅多士夾埋牛油同咖央實在係好好好邪惡但好好好吸引💓對上一次食咖央應該係細個,所以都係冇乜印象🙈但再一次食,咖央口感好細滑而且充滿椰香味🤤超級滿足㗎🥰其實街有冇得買/自己整唔整到呢😆好想再食!🤩·一入到去坐底,店員會俾碗熱辣辣肉骨茶你飲😀而且係可以添飲嘅👍🏼其實我一直都冇乜點飲過肉骨茶,所以對佢個味道可以話冇認識🙈但今次飲完覺得唔錯,藥材味夾雜經長時間熬製嘅肉香味,甘中帶甜💓我就覺得幾養生易入口,你哋又接唔接受到呢😆?·百吉爹肉骨茶☕️ (雞腳) $42 / (三層肉) $45叫咗兩款肉骨茶試,比較之一感覺雞腳入味啲👍🏼加埋秘製醬汁同辣椒🌶️,幾惹味🤣相反三層肉就韌咗啲🧐會癡牙😞! 而且肉骨茶嘅熱度對比一入舖飲嘅冇咁熱🧐我自己會鐘意佢初頭俾我嗰碗多啲!💓·湯咖喱米通粉🍲 $52湯咖喱幾辣而且有啲酸,個人唔係太鐘意依隻咖喱嘅味,入面嘅餸都算幾吸收到湯咖喱嘅味道🧐唔知係咪因為坐正風口位,呢碗野擺咗一
椰香咖央多士
椰香咖央多士🍞 $26
百吉爹肉骨茶☕️ (雞腳) $42 / (三層肉) $45
湯咖喱米通粉🍲 $52
湯咖喱幾辣而且有啲酸,個人唔係太鐘意依隻咖喱嘅味,入面嘅餸都算幾吸收到湯咖喱嘅味道🧐唔知係咪因為坐正風口位,呢碗野擺咗一陣都凍咗,食落口更加唔係咁鍾意😢反而我下次想試吓佢個椰漿飯😆
馬來西亞沙嗲串燒🍢 (三串) $45
有雞牛豬三款可以揀,咁就每樣一串😀串燒都算新鮮熱辣嘅👍🏼我自己就試咗雞同豬,雞肉略嫌鞋左啲,但沙嗲醬汁同雞肉本身嘅味道都足夠,沙嗲醬汁甜甜地有啲花生正正常常👍🏼豬肉都有少少韌😢係個醬汁挽回少少分數🧐
整體來講我覺得佢嘅肉骨茶☕️同椰香咖央多士🍞係好出色👏🏼其他菜式相對之下就遜色少少🤏🏼或者遲啲睇吓會唔會再試埋佢嘅椰漿飯先🧐見佢賣相唔錯,識落唔知係咪都係呢🤔?
📍深水埗基隆街251號地下
🕗 1130-2200 (Mon-Sun)