2017-06-18 160 瀏覽
元朗一向都多好嘢食,三人行,各有所好,放題就最好啦…呢間千賀水產,唔單止一般日式放題咁,有刺身,壽司,天婦羅,揚物,串燒,一品料理,鍋物之外,仲有磯燒海鮮。門面光鮮,仲好有日本feel。有飲品櫃,甜品櫃,雪糕櫃,自助沙律吧,選擇都好多。先黎一個海鮮拼盤,啲蝦超大隻,最吸引我係個蟹蓋,好多蟹膏,未食已經洗口水。仲有蜆及扇貝,雖然唔太大隻,但呢個價錢,我覺得算唔錯了。再黎刺身※好多時放題嘅刺身都唔太新鮮,但佢呢間真係唔錯,鮮甜,唔會有一陣雪味,今日平日下午都好多人食,流量快自然新鮮。而且都有好多款,象拔蚌都有,仲要好爽口鮮甜,唔錯唔錯。之後就叫返啲熱食,辣煮花螺,唔太辣,朋友仔話如果辣啲正啲蟹籽芝士BB薯,好多芝士,薯仔夾芝士真係冇得輸。焗蚝,雖然偏細隻,但個芝士汁較得好香,亦唔會燒到過熟。估唔到會有咖哩香酥餅,新鮮出爐,咖哩都好香,唔辣,但由於太飽,如果唔係我可以食兩三份。總結:款式真係好多,食物質素同價錢成正比,燒海鮮好玩又好食,嘆住冷氣燒嘢食,都幾好,而且唔似燒肉咁,咁大陣味攪到成身燒肉味,鐘意海鮮同放題嘅朋友可以一試。
元朗一向都多好嘢食,三人行,各有所好,放題就最好啦…呢間千賀水產,唔單止一般日式放題咁,有刺身壽司,天婦羅,揚物,串燒,一品料理,鍋物之外,仲有磯燒海鮮。
門面光鮮,仲好有日本feel。

有飲品櫃,甜品櫃,雪糕櫃,自助沙律吧,選擇都好多。

再黎刺身※好多時放題刺身都唔太新鮮,但佢呢間真係唔錯,鮮甜,唔會有一陣雪味,今日平日下午都好多人食,流量快自然新鮮。而且都有好多款,象拔蚌都有,仲要好爽口鮮甜,唔錯唔錯。

之後就叫返啲熱食,辣煮花螺,唔太辣,朋友仔話如果辣啲正啲

蟹籽芝士BB薯,好多芝士,薯仔夾芝士真係冇得輸。

焗蚝,雖然偏細隻,但個芝士汁較得好香,亦唔會燒到過熟。

2017-05-25