2018-07-18
同朋友喺元朗聚舊,但朋友話食咩都無所謂,所以一早訂左呢間千賀水產食放題,應該總有一款岩朋友心水。千賀水產喺教育路附近,位置都幾易搵。放題任食既選擇唔少,由呢張相就可以見到。第一次落單唔使叫磯燒海鮮,因為餐廳安排比客人先。或者大家都有一個疑問,平時無燒開海鮮又點知佢幾時熟?唔使怕,落單紙上面有教客人點樣燒海鮮,燒幾多分鐘,幾時落清酒,幾時反去另一面等,所以大家可以放心。順帶一提,海蝦係生猛咁上枱。磯燒海鮮另外扇貝係必叫既,放喺爐上面燒,其實係咁叫海鮮都偽回本之選~網燒牛扒,肉質都幾鬆軟。飲品選擇都唔少,而且有坊間較少見既罐裝 Apple cider ,我非常喜歡呢款。壽司我就食左好多三文魚,仲有火灸蒜香三文魚壽司,鰻魚壽司,蟹棒壽司等。刺身有三文魚,鮑片,希靈魚,馬刀貝,玉子等。芝士焗扇貝,扇貝肉質軟腍,配上芝士好襯。我就同朋友係6點-8:45分時段入座,價錢係$268+10% ,而如果你係5點至7點離座,更加平,$178+10%。
千賀水產喺教育路附近,位置都幾易搵。
放題任食既選擇唔少,由呢張相就可以見到。
順帶一提,海蝦係生猛咁上枱。
網燒牛扒,肉質都幾鬆軟。
刺身有三文魚,鮑片,希靈魚,馬刀貝,玉子等。
芝士焗扇貝,扇貝肉質軟腍,配上芝士好襯。